Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

szybkie odblokowanie ekranu

(Temat utworzony: 17-02-2021 02:59 PM)
1476 Wyświetlenia
eReS
Pioneer
Opcje

Mam zablokowany ekran. Uruchamiam aparat podwójnym wciśnięciem klawisza bocznego.
Jaka jest opcja szybkiego odblokowania ekranu w takiej sytuacji? Żeby np. mieć dostęp do wszystkich zdjęć w galerii?
W starym S8+ wystarczyło, że przyłożyłem palec do czytnika pod spodem, a w S20 jak?

0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@eReS, Przy zablokowanym telefonie do Galerii z poziomu Aparatu możesz się dostać tylko po zrobieniu zdjęcia. Następnie przeciągasz w lewo do kolejnego zdjęcia i pojawi się monit o odblokowaniu telefonu. Po odblokowaniu będziesz mieć dostęp do wszystkich zdjęć. Niestety tak to teraz działa.

Screenshot_20210217-155644_Gallery.jpgScreenshot_20210217-155648_Gallery.jpg

eReS
Pioneer
Opcje
Że tak to działa to miałem świadomość. Myślałem jednak, że jest jakiś sprytniejszy sposób. No cóż - jednak zwykły czytnik był w tym przypadku dużo lepszy, a dłoń sama układała się tak, że palec odblokowywał ekran. Z czytnikiem pod ekranem mam ciągle problemy. Właściwie nie da się odblokować telefonu za pierwszym razem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@eReS, czy na ekranie masz nałożone szkło? Spróbuj usunąć wszystkie odciski i dodaj je na nowo. Czasami warto dodać jeden palec dwukrotnie dzięki czemu zwiększymy szanse na odblokowanie.

0 Like
eReS
Pioneer
Opcje
Folii nie mam bo nie lubię. Przyznam, że nie znałem numeru z dodaniem palca dwukrotnie, ale w S8+ wszystko działało bez zarzutów i bardzo szybko więc nie było potrzeby szukania takich rozwiązań. Póki co jestem zawiedziony czytnikiem pod ekranem. Zobaczymy z czasem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@eReS, z doświadczenia napiszę, że trzeba się przyzwyczaić do działania czytnika w nowych modelach Galaxy. Dla pewności skonfiguruj odciski raz jeszcze.

eReS
Pioneer
Opcje
Odciski dodawałem już chyba ze cztery razy w ciągu ostatnich dwóch tygodni od kiedy mam telefon.
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
ogólnie ten czytnik jest słaby, też Mnie to męczy...
0 Like