Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SoT 4.5h Czas pracy na baterii

(Temat utworzony: 12-06-2021 07:47 PM)
17254 Wyświetlenia
pi0trx
Explorer
Opcje
Hej
Użytkuję S21 5G od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo rozczarowany czasem pracy na baterii. 
Czytając recenzje w których rozpisywano się o znakomitym czasie jaki ludzie wyciągali na włączonym ekranie zdecydowałem się zakupić tym razem flagowca od Samsunga i jest lipa. 
Sot jaki udaje mi się osiągnąć to 4h i 30min 
Telefon reklamowany jako zawodnik do pracy na cały dzień jest mrzonką. 
Tym bardziej rozczarowujące jest to że nie użytkuje aplikacji wydawać by się mogło tych najbardziej prądo żernych jak FB czy messenger. 
Uprzedzając pytania, 
Tak, wipe cache zrobiłem po aktualizacji jaka przyszła 
Wersja oprogramowania z Google Play zgodna na 1maj tak samo poprawki z 1maja.
Dozucam screen z pielęgnacji baterii z wykresem. 
W moim przypadku włączony bluetooth plus WiFi 
Wyłączony GPS i wyłączone 5g oraz dane komórkowe 

Teraz pytanie do innych użytkowników Samsunga S21 5G, jak to u Was wygląda? 
52 Odpowiedzi
Pawel08
Pioneer
Opcje
Oddanie telefonu na serwis wiąże się z tym że prawdopodobnie będę przez ponad 2 tygodnie bez telefonu na co w obecnej chwili nie mogę sobie pozwolić ale dziękuję za radę.
pi0trx
Explorer
Opcje
Dobrze zobaczyć że nie jestem sam z takim problemem.
Zupełnie nieracjonalne wydaje mi się wyłączenie podstawowych funkcji jak WiFi i bluetooth. W mojej opinii są to podstawowe funkcjonalności smartphona. Równie dobrze bez tego mógłbym używać czegoś na poziomie 3310 😕

Przeglądałem poprzednie wątki podesłane wyżej w których były skriny z długim czasem na ekranie tylko wszystkie były nierzetelne ze względu na podladowywany telefon w między czasie co było widoczne wyraznym skokiem na wykresach. Nie wiem skąd taka manipulacji u tamtych użytkowników. Oraz przedewszystkim w poruszanych wątkach użytkownicy mieli soft z kwietnia lub sprzed kwietnia.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pi0trx Każda włączona funkcja zużywa baterię. 

MindControl
Explorer
Opcje
Mogłeś kupić M51, bateria 7000 mAh daje radę, potwierdzam po pół roku korzystania 🔥
0 Like
D3SIX
Journeyman
Opcje

Cześć, u mnie podobna sprawa. S21 posiadam od kilku dni - wiadomo, że zużycie jest wtedy większe. Myślę, że ten efekt ciągłej zabawy już minął, używam gdy potrzebuję, włączona transmisja danych i lokalizacja, a 4-5h sot to max.

0 Like
Mona368
Pathfinder
Opcje
Cześć Ja mam telefon od lutego. Bateria mi trzyma dobę, kiedy robię zdjęcia bateria się nagrzewa i widzę spadek baterii . Na noc ustawiłam oszczędność baterii od 23-06 rano. Pozdrawiam.
0 Like
Robeeerto
Apprentice
Opcje

Ja również podłącze się do wypowiedzi, niestety ale nagrzewanie się to chyba już norma tego modelu, szczególnie podczas robienia zdjęć i kręcenia filmików. A co za tym idzie bateria spada bardzo szybko. To nagrzewanie się to czasem tak wysoka temperatura że podczas rozmowy nie można przyłożyć słuchawki do ucha gdyż zwyczajnie parzy. Niestety ja nigdy nie osiągnąłem SOT 4,5 h. Mój drugi telefon Pixel 5 bez problemów osiąga taki SOT bez wyłączania różnych funkcji. Max SOT jaki osiagam to okolo 3h. A przeważnie jest gorzej ok 2h. Ogólnie pod katem baterii i tych temperatur oceniam go słabo i chyba moja przygoda z Samsungiem się kończy. A szkoda bo go polubiłem i jest bardzo funkcjonalny.

0 Like
Maciej396
Student
Opcje

Witam jestem posiadaczem S21 od tygodnia ,jestem dość poważnie zmartwiony bateria ,na początku przywróciłem kopie zapasowa z innego telefonu i bateria mi leciała strasznie szybko sot niecałe 2 godziny i telefon się rozładował. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych zrzuciłem sobie tylko kontakty,na tą chwilę nic mi to nie pomogło...telefon użytkuje w głównej mierze social media ,połączenia,maile sot ponad 1godz i połowy bateria nie mam co mam robić??

Screenshot_20210806-111746_Device care.jpg

 dodam że korzystam z karty sim oraz esim dane mam włączane cały czas ale wyłączyłem 5g i oczywiście od rana włączony tryb oszczędzania energii. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciej396  Witam

W jakim trybie działa bateria?

Czy jest włączony Tryb adaptacyjny?

Po resecie urządzenia trzeba dać trochę czasu na to aby bateria się "ułożyła" i nauczyła wzorców użytkowania. 

Maciej396
Student
Opcje

Screenshot_20210806-112714_Device care.jpg

Tryb jest włączony,nie mam pojęcia już co mogę jeszcze zrobić niektórzy są w stanie osiągnąć ten sot ponad 4godz a ja już po 1.5h mam połowę baterii a nic szczególnego nie robię tak jak pisałem wyżej.