Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SMS - powiadomienia

(Temat utworzony: 14-08-2020 05:20 PM)
1763 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Pomóżcie mi proszę ogarnąć kwestię powiadomień sms. W ustawieniach jest powiadomienia ogóle i nowe wiadomości. Co jest od czego na czym polega różnica. Pytam bo ma dziwną sytuację i może gdzieś tutaj trzeba szukać rozwiązania. Jak mam wyłączony telefon i ktoś do mnie dzwoni to po jego włączeniu otrzymuję sms o próbie połączenia (usługa dostępna chyba u każdego opa). Dostaje sms z nazwą osoby która próbowała się połączyć jest dźwięk i cyfra 1 przy aplikacji wiadomości. Jednak po kilku sekundach otrzymuje drugie powiadomienie wyskakuje okienko na górze ekranu (jednak już z adnotacją zawartość ukryta - czy jakoś tak) i jest sygnał. Tym razem jednak cyfra na aplikacji wiadomości się nie zmienia i jest nadal 1.  O co tu chodzi.

Jak wyślę do siebie z innego numeru sms to na ekranie blokady nie mam z kolei nazwy nadawcy.

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User  Czy zaglądałeś do instrukcji obsługi na stronie 180 "Wskaźniki ikon aplikacji"

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202004/20200420131310195/SM-G98X_UM_Open_QQ_Pol_Rev.1.1_200324.pdf

Do drugiego pytania, czy masz wpisaną nazwę nadawcy do numeru ?

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W kwestii powiadomień na ekranie blokady zobacz co masz ustawione tutaj: Ustawienia ->Ekran blokady-> Powiadomienia
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Tego nie mogę rozwiązać, usługa dostępna chyba u każdego opa macie taką samą sytuację czy tylko ja?

Jak mam wyłączony telefon i ktoś do mnie dzwoni to po jego włączeniu otrzymuję sms o próbie połączenia . Dostaje sms z nazwą osoby która próbowała się połączyć jest dźwięk i cyfra 1 przy aplikacji wiadomości. Jednak po kilku sekundach otrzymuje drugie powiadomienie wyskakuje okienko na górze ekranu (jednak już z adnotacją zawartość ukryta - czy jakoś tak) i jest sygnał. Tym razem jednak cyfra na aplikacji wiadomości się nie zmienia i jest nadal 1.  O co tu chodzi.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Anonymous User Możesz przesłać jakiś screen lub film jak to wygląda ?
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Nie za bardzo. Włączam telefon. Wygląda jak przy zwykłym sms tylko podwójne powiadomienie. Czarny wygaszony ekran po włączeniu telefonu. Wyskakuje powiadomienie na górze o nieodebranym połączeniu (typu: Janek próbował się z tobą połączyć) kiedy telefon był wyłączony. Odtwarzany jest przypisany dźwięk. Na ikonie wiadomości jest cyfra 1. Po 20-30 sek. jest powtórka znowu to samo powiadomienie na ciemnym ekranie na górze co wcześniej, znowu przypisany sygnał - różnica tylko taka że cyfra z ilością powiadomień na aplikacji wiadomości się nie zmieniła i nadal jest 1.  Dzieje się tak z tą usługą na kartach Play, Plus oraz T, Orange nie sprawdzałem. Na innym telefonie z tymi kartami problem nie występuje.  

Z tego jednoznacznie wynika że to kwestia telefonu a nie któregoś operatora. Jeszcze taki szczegół. Przed chwilą zainstalowałem Aplikację Textra sms i kiedy ustawię ją jako domyślną do obsługi wiadomości problem nie występuje! Wniosek jak dla mnie winna samsungowa apka wiadomości. Można ją jakoś zresetować/wyczyścić czy coś takiego bo całkowite resetowanie i przywracanie ustawień fabrycznych nic nie daje. Help.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
A czy drugie powiadomienie pojawia się jako wiadomość? Chodzi mi czy wchodząc w rozmowę w wiadomościach widzisz dwie takie same wiadomości.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz wyczyścić dane aplikacji Wiadomości co spowoduje, że zostanie przywrócona do ustawień fabrycznych. Przydatne wskazówki dotyczące problemów z aplikacjami znajdziesz w poniższym odnośniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/Aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/Rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

0 Like