Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Serwis samsung s21 5g

(Temat utworzony: 11-01-2022 01:29 PM)
966 Wyświetlenia
Misiek91
Pioneer
Opcje
Witam. Mam niesprawny mikrofon podczas rozmów. Jak trzymam telefon przy uchu to rozmówca słyszy mnie jakbym mówił za ściany, przerywa. Pomaga jedynie mówienie do Mikrofonu nad ekranem. 
Czy jest rozwiązanie tego problemu czy tylko serwis?
A drugie pytanko, telefon oddać do serwisu samsung cxy po prostu do jakiegoś serwisu gsm?
Telefon brany na raty w lutym ubiegłego roku. 
Z góry dziękuję za odpowiedź. 
23 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Misiek91  Witam

Sugeruję wykonać jeszcze test mikrofonu w aplikacji Samsung Members w zakładce Pomoc.

Proszę również sprawdzić mikrofon w trybie diagnostycznym wpisując w  dialerze: *#0283#

0 Like
Misiek91
Pioneer
Opcje
Test Mikrofonu wykonywałem. Jeden mikrofon łapie fajnie, drugi jakbym mówił z daleka
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Misiek91  Jeżeli podczas testów mikrofon działa nieprawidłowo to trzeba będzie oddać telefon na diagnostykę do serwisu oraz ewentualnej naprawy.

0 Like
Misiek91
Pioneer
Opcje
Dopytam 😉 czy udać się do najbliższego salonu samsung czy do sklepu skąd brałem telefon?
Czy np. do "najblizszego" serwisu GSM?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Misiek91  Najlepiej i najszybciej będzie udać się do najbliższego autoryzowanego serwisu Samsung.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Misiek91 Witaj. A nie masz czasem zabrudzony mikrofon? Zanim oddasz wyczyść szczoteczką do zębów. Bardzo często ludzie sobie zapychają mikrofon i głośnik.
0 Like
Misiek91
Pioneer
Opcje
Bardziej pytanie czy sobie nie pogorszę bardziej? Z tego co czytałem to pod żadnym pozorem nie można tam Nic wsadzać. Podobno same psiknięcie sprężonym powietrzem nie jest dobre.
0 Like
Misiek91
Pioneer
Opcje
Zrobiłem test wpisując *#0283#
Mic1 słychać ledwo, niemal w ogóle, Mic2 jest wyraźny, Mic3 przerywa.
Jakaś diagnoza?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Powietrzem nie wolno ale szczoteczką nic się złego nie zrobi. Bardzo często czyścimy u nas w serwisie głośniki i mikrofon.
0 Like