Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s21 Ultra problem ze słuchawkami bluetooth

(Temat utworzony: 29-06-2022 04:36 PM)
1940 Wyświetlenia
m2ikkk
Apprentice
Opcje

Samsung s21 Ultra  od początku rozłącza mi airpodsy 3, i to w momencie kiedy któś dzwoni na drugą karte dosłownie po rozmowie z kimś na karcie numer  1. Czyli widać że airpodsy sa podłączone i tak też je wyswietla ale ja nie słysze rozmówcy ani on mnie. Zawsze jak ktoś dzwoni na inna karte niż przed chwilą rozmawiałem nic nie słysze ani on mnie mimo że urządzenie jest podłaczone, no i po jakimś czasie s21 ultra poprostu rozłaczą słuchawki. Zrozumiałbym, brak kompatybilności ale włożyłem obie karty do samsunga m21 za 600zł i WSZYSTKO DZIAŁA BEZ PROBLEMU!!!! nie rozłącza ani słuchawek ani w momencie jak ktoś dzwoni na inną karte, jestem poirytowany bo telefon za pare stówek działa bez problemu a flagowiec daje ciała na całej lini co czasem w pracy jest po prostu denerwujące.... Galaxy S21 5G 

0 Like
58 Odpowiedzi
Szczepan_K
First Poster
Opcje
Dokładnie tak. Jak mam polaczenie czy to telefoniczne czy teams albo Skype to jest ok. Ale w trybie czuwania to co chwila połączono rozlaczono
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Szczepan_K Spróbuj z ustawieniem baterii dla aplikacji Bluetooth na nieograniczone:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK

Następnie:

Bluetooth > Bateria > Nieograniczone

Możesz też z rozmachem zrobić reset konfiguracji ustawień. Danych żadnych nie usuniesz:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

0 Like
aros1409
Apprentice
Opcje
Chciałem połączyć słuchawki bezprzewodowe do telefonu aby posłuchać wykładów na studiach. Niestety słuchawki mimo że mają odznaczoną opcje obsługiwania połączeń to wciaz nie działa 

Jest to problem ze wszystkimi polaczeniami (zoom, ms teams, telefoniczne)

image

Mój telefon to Samsung Galaxy s21 fe 5g
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aros1409  Dzień dobry 

Spróbuj usunąć słuchawki i ponownie je sparować,  tym razem poprzez aplikacje Sony Headphones

Szczepan_K
First Poster
Opcje
Szanowni.
Witam Was ponownie. Problem dalej występuje ale zauważyłem pewną rzecz.
Na innych smartfonach Galaxy S8 lub LG G7 thinq Jabra talk 45 działa ok.
Inne słuchawki chińskie działają poprawnie na Galaxy S21 5G.
Jednak zauważyłem, że w czasie kiedy jest podłączona słuchawka Jabra występuje chwilowe wyłączenie bluetooth w S21.
Ściągnąłem górna belkę gdzie widnieją przyciski wifi, BT itp i wtedy kiedy głos w słuchawce mówi o rozłączeniu ikona BT w Samsungu robi się szara tak jakby wyłączało się samoczynnie BT.
0 Like
m2ikkk
Apprentice
Opcje
Śmieszna jest to że słuchawki bez zarzutu działają na Samsung M21 a na s21 żony i s21 ultra moim przerywają rozłączają i wszystkie inne możliwe cyrki
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@m2ikkk Jeżeli nic nie pomaga, to prześlij raport o błędach do 5 minut od pojawienia się problemu. Zrobisz to poprzez:

Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach

PatrykF
Expert
Opcje

@Szczepan_K Wspominałeś coś o trybie oszczędzania energii. Czy jak go wyłączysz, to wszystko działa poprawnie? Co do ustawień baterii dla aplikacji, to możesz je zmienić w ten sposób:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK

Następnie:

Bluetooth (wyszukujemy) > Bateria > Nieograniczone

Próbuj też z resetami sieciowymi. Pamiętaj tylko, że rozparuje to wszystkie urządzenia BT i zapomni sieci WiFi.

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieciowe

0 Like
m2ikkk
Apprentice
Opcje

Wysłałem już pełno takich raportów , ciągle są te same problemy, przełączam się na Samsung M21 wszystkie problemy znikają

Potrafi zerwać połączenie od razu po następnym mając dosłownie słuchawki w uszach, dzwoni następny telefon i już mnie ta osoba nie słyszą a ja ja tak

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@m2ikkk, w takim razie, skoro z S21 zrywa, a z M21 nie, to może warto oddać telefon do serwisu celem jego diagnostyki? https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.