Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s20 plus sam wibruje

(Temat utworzony: 14-09-2020 04:30 PM)
4957 Wyświetlenia
rafalik93
Journeyman
Opcje

Witam posiadam problem z Samsung s20 plus.Otóż po aktualizacji telefon zaczal sam puszczac wibracje (delikatne piknięcie).Próbowalem wylaczyc jasność adaptacyjna,wylaczyc powiadomienia i nic dalej to samo.Czy ktoś wie jak rozwiazac problem?

50 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafalik93 zanim wszystko zresetujesz sprawdź czy nie masz aktywnego NFC? Jeżeli nie korzystasz z tej funkcji wyłącz ją. 

Daj znać czy pomogło.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rafalik93
Journeyman
Opcje

Przed tym wibrowaniem miałem cały czas włączone nfc i nie było problemu więc to nie to ale dzięki za sugestie :smiling-face: 

0 Like
lendis616
Journeyman
Opcje
W moim S20 Ultra też czasami występują takie delikatne wybracje, by nagle zniknąć na kilka dni i ponownie się pojawić. Denerwujące to jest, nie ukrywam.
0 Like
AjlikeZeus
Navigator
Opcje
Polecam udostępnić raport o błędach, tak jak reszta podpowiada. Gwarantuję Ci, że znajdą wszystko. Ja się dwa razy z takimi chorymi błędami spotkałem, z którymi nie mogłem sobie poradzić, a z raportu wszystko wyszło jak na tacy co było winą. :smiling-face:
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@AjlikeZeus z ciekawości zapytam. Co było winą?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rafalik93
Journeyman
Opcje
Udostępniłem ale zero odpowiedzi, jak to będzie wyglądać wgl? A czy jest taka możliwość że jak nakładali mi folie na ekran na tzw płyn to może przez to wariować ten czujnik skaner? Próbowałem włączyc odblokowywanie ekranu twarzą ale nadal jest takie piknięcie co jakiś czas
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafalik93 na odpowiedź trzeba czasem poczekać. Zwłaszcza gdy informacja o problemie przekazywana jest dalej. Co do folii, to zależy, czy była to tzw. folia w płynie, czy nakładana na mokro. Ta nakładana na mokro nie powinny powodować uszkodzeń, ta w płynie już tak. Niezabezpieczone łącze usb, przyciski. Mogła się dostać i teraz generuje mikro zwarcia.

Jeszcze jedno pytanie. 

Czy po takiej wibracji, piknięciu sprawdzałeś w zakładce powiadomień jaka aplikacja wysłała powiadomienie jako ostatnia i w jakim czasie od zdarzenia?

0 Like
rafalik93
Journeyman
Opcje

Sprawdzałem, nic się nie pojawia, bardziej to wygląda jak takie piknięcie od odblokowywania skanerem odciskiem palca

Nakładana na mokro, najpierw nałożył plynu który wsiąkł po 24 godzinach, najciekawsze że przed tą folia miałem najtańsza hydrożelowa z allegro i tego nie miałem
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafalik93 niestety nie odpowiem na pytanie co "fachowiec" nakładający folię zrobił nie tak. O ile faktycznie coś poszło nie tak.

Tomslash
Apprentice
Opcje
Trzy dni temu zainstalowałem comiesięczną aktualizację systemu na Note 10. Od wczoraj występował u mnie opisany problem. Póki co restart telefonu załatwił sprawę, czekam czy problem wystąpi ponownie.