Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health pomiar saturacji

(Temat utworzony: 18-11-2019 02:48 PM)
24726 Wyświetlenia
Hoverla
Student
Opcje

Samsung S10.

W aplikacji Samsung health jest mozliwosc pomiaru saturacji czyli poziomu tlenu we krwi.

Pomiar jest zanizony. Mierzylem w przychodni i jest 98-99 a telefon pokazuje 93. Dodam ze w moim S8 pomiar jest dokladny.

Da się to jakoś naprawić?

Macie tak samo?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Hoverla trzeba pamiętać, że pomiary wykonywane przez urządzenia i podawane przez aplikację wyniki mogą różnić się od wyspecjializowanych urządzeń pomiarowych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Hoverla trzeba pamiętać, że pomiary wykonywane przez urządzenia i podawane przez aplikację wyniki mogą różnić się od wyspecjializowanych urządzeń pomiarowych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Hoverla
Student
Opcje

Wiem że to nie jest urządzenie medyczne ale w S8 pomiar jest dokładny. 

0 Like
france46
First Poster
Opcje
Gdzie znajduję się czujnik pomiaru tlenu w krwi?
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@france46 Galaxy S10 nie posiada czujników to takiego pomiaru 😉

Members_gLgNfle
Student
Opcje

Nie posiada???🙄. A ten czujnik obok lampy błyskowej do czego służy skoro, podczas pomiaru saturacji i pulsu, trzeba do niego przykładać palec? Mnie zastanawia dokładność tych pomiarów.

0 Like
arasik
Journeyman
Opcje

Ja się wczoraj przeraziłem. Pokazywał mi saturację od 81-94. Z czego w dużej mierze miałem poniżej 90. 

Żona pojechała po pulsoksymetr z apteki i mam od 96-98. W tym samym czasie samsungowy pokazuje mi cały czas 88-90.

Mam Samsung S9 i S10 i na obu pokazuje takie cuda. 

0 Like