Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S20 ultra nie włącza się

(Temat utworzony: 09-01-2022 09:56 PM)
2850 Wyświetlenia
Treys026
First Poster
Opcje

Witam, mam pewien problem z S20 Ultra, w poprzedniej aktualizacji telefon nie łączył się już z komputerem zniknęła opcja wyboru przesyłania plików itp zostało tylko ładowanie, olałem temat myślę może fabryczne ustawienia i będzie znów działał ( opcja programisty włączone były to co po winno ) dobra czasami samoczynnie się zresetował od czasu do czasu, aż do wczoraj.

Otrzymałem nową aktualizacje systemu, telefon po zaktualizowaniu zaczął się resetować nonstop wyświetlało się logo samsunga s20 po czym gasnął i znów zaczął się resetować, raz udało się wejść w Panel Hard Resetu aby zrobić wipe/reset i uruchomić telefon od nowa, niestety ta sama sytuacja cały czas, aż za 8 razem chyba prawie się załadował logo samsunga i już ustawienia by się robiły jednak przeleciał szary pasek po logo samsunga i amen. Od tamtej pory czasami się włączył jeszcze i pętla z logowaniem aż już nie reaguje nawet na ładowanie i przyciski boczne po prostu cegła.

Telefon jest z sieci DREI ma też wgrane ich logo przy włączaniu zapewne też jakieś aplikacje, jest na gwarancji i go oddam, tylko chciałem się dowiedzieć co mogło się stać. Stan telefonu idealny ponieważ używany sporadycznie do zdjęć nawet nie katowany żadnymi grami.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
18 Odpowiedzi
ja_telefon
Explorer
Opcje
Witam Szlachentych działaczy forum.
Piszę do Was z problemem. 
Kładąc się spać podłączyłem telefon do ładowarki (bateria miała okolo 60%). Rano telefon był już wyłączony. Próbowaliśmy go włączyć, zrobić twardy reset, ponownie podłączyć do ładowarki, ale to nic nie pomogło-stał się "cegłą". Wyjęcie karty SIM, przełożenie jej do drugiego slotu też nic nie dało. Dodam, że podłączenie do ładowarki nie daje żadnych efektów - nie pokazuje się nawet ikona ładowania. Po podłączenie do komputera też bez rezultatu-bark ikony ładowania, a komputer nie wykrywa telefonu.
Nie jestem w stanie podać szczegółów odnośnie wersji oprogramowania, bo nie mam jak już tego sprawdzić. W telefonie nie była zainstalowana karta pamięci.
Sprawa dotyczy S20 FE 5G, 128 GB. Na pudelku jest jeszcze oznaczenie: SM-G781B/DS.

Czy macie jakiś pomysł co zrobić, czy tylko serwis?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę podłączyć telefon do ładowarki i przytrzymac wszystkie przyciski jednoczenie tak długo aż telefon się załączy. Jeśli tego nie zrobi to będzie oznaczać ze problem jest z płytą główną.
ja_telefon
Explorer
Opcje
Dzięki Radek. Niestey nie zadziało.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę pamiętać że trzeba trzymać dość długo te przyciski
ja_telefon
Explorer
Opcje
Trzymałem z 30 sekund. Nadal nic.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli w takim przypadku telefon nie zareagował, to już trzeba przyglądać się samej płycie głównej
jeronimo1
Hotshot
Opcje
A próbowałeś z innym kablem USB. Druga sprawa to jak podłączysz telefon do zasilania to przytrzymaj sam przycisk power i zobacz czy ukaze sie ikonka ładowania.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czytając powyższe objawy, widać że potrzebny będzie tutaj serwis 

ja_telefon
Explorer
Opcje
Wyjaśniło się-padła płyta główna. Telefon już po naprawie.