01-04-2019 12:46 AM – ostatnio edytowany 02-04-2019 12:12 PM przez RadekK
Witam, czy tylko u mnie wszystkie aplikacje, włączając w to systemowe mają przycięcia sekundowe ? Strasznie mnie to drażni. Nie jest to wina żadnej z zainstalowanych aplikacji, po przyrowceniu ustawień fabrycznych problem nie znika.
Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK
02-04-2019 12:34 AM
@Perzyna_98 napisał(a):
Nasuwa mi się kolejne pytanie dotyczące rękojmi. Mam prawo żądać nowego aparatu ? Czy muszę zgodzić się na ewentualne naprawy serwisowe ?
Przy pierwszej reklamacji z tytułu rękojmi sprzedawca może zmienic żądanie konsumenta na mniej uciążliwe jak np. naprawa w autoryzowanym serwisie. Przy kolejnym zgłoszeniu usterki Twoje żądanie musi zostać spełnione. Pamiętaj jednak, że sprzedawca opiera swoją wiedzę i podejmuje decyzje na podstawie ekspertyzy serwisu. Więcej informacji o rękojmi znajdziesz w Vademecum Konsumenta przygotowanego przez UOKiK.
02-04-2019 01:04 AM
@mirudo24 napisał(a):
@Perzyna_98 napisał(a):
Nasuwa mi się kolejne pytanie dotyczące rękojmi. Mam prawo żądać nowego aparatu ? Czy muszę zgodzić się na ewentualne naprawy serwisowe ?
Przy pierwszej reklamacji z tytułu rękojmi sprzedawca może zmienic żądanie konsumenta na mniej uciążliwe jak np. naprawa w autoryzowanym serwisie. Przy kolejnym zgłoszeniu usterki Twoje żądanie musi zostać spełnione. Pamiętaj jednak, że sprzedawca opiera swoją wiedzę i podejmuje decyzje na podstawie ekspertyzy serwisu. Więcej informacji o rękojmi znajdziesz w Vademecum Konsumenta przygotowanego przez UOKiK.
Bardzo dziękuję za pomocne wskazówki
02-04-2019 08:24 AM
@Perzyna_98, nie ma sprawy. Koniecznie daj znać jaką podjąłeś decyzję oraz jaki był finał sprawy
02-04-2019 09:14 AM
Nie ma problemu, jak tylko będę wiedział coś więcej to się odezwę