Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wireless PowerShare - indukcja zwrotna w S10

(Temat utworzony: 23-03-2019 01:40 PM)
3273 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

źródło: notebookcheckźródło: notebookcheckW Sydney - Australia - w biznesowej dzielnicy, na George Street pojawił się interaktywny billboard promujący funkcję Wireless PowerShare - indukcyjnego ładowania zwrotnego w modelach Galaxy S10. Po przyłożeniu swojego urządzenia do billboarda można podładować o kilka procent swoją baterię i sprawdzić jak to działa.

Jak już zapewne wiecie z informacji marketingowych, instrukcji obsługi, czy samodzielnego wykorzystania, najnowsze modele z serii S pozwalają na ładowanie indukcyjne urządzeń zewnętrznych. Czy to zegarków z serii Gear lun Galaxy, słuchawek Galaxy Buds, czy też innych telefonów /niekoniecznie modeli Samsunga/ wyposażonych w możliwość ładowania indukcyjnego.

Oczywiście trzeba pamiętać, że w tym przypadku (modele S10), moc indukcji to ok. 4,5 W. Co oznacza, że ładowanie będzie o połowę wolniejsze niż w przypadków tradycyjnych ładowarek indukcyjnych, w których moc jest na poziomie 9~10 watów. Jednakże nie jest to przecież przeszkodą do wspomożenia prądem urządzeń, których bateryjki właśnie dogorywają, a ich właściciele przygryzają wargi, bo czekają właśnie na pilny telefon, czy ważną wiadomość a bateryjka już świeci na czerwono.  bateria 3.png

Teraz pytanie do Was. Czy korzystacie już lub zamieracie korzystać z tej funkcji, uruchamianej jednym kliknięciem z poziomu okna przycisków szybkich ustawień?Screenshot_20190323-132607_One UI Home.jpg

Ja się przyznaję. Już kilka osób wspomogłem, doładowałem w pracy swojego Gear S3 Frontiera i Galaxy Budsy. Jak to mówią ci zazdroszczący :winking-face: dla mnie to bardzo przydatny "bajer i wodotrysk". :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Do tej pory skorzystałem raz żeby naładować słuchawki Galaxy Buds. Przy okazji dodam, że funkcja indukcyjnego ładowania zwrotnego działa również przez oryginalne etui Clear View Cover i zapewne będzie działać z pozostałymi etui z logo Samsung. Podejrzewam również, że nie powinno być większych problemów przy zastosowaniu produktów ochronnych innych firm, ale niestety nie miałem możliwości sprawdzenia.

Vryko
Explorer
Opcje

Ja również ładowałem pączuszki, plecki drukowane, materiał PLA bordo, wydrukowałem sobie jeszcze białe i czarne też PLA i też ładuje

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Uwaga, uwaga!!!

Ostatnia aktualizacja systemu wprowadziła nową i chyba przydatną funkcję do naszych S10-tek. Od teraz podczas korzystania z funkcji Wireless PowerShare - indukcyjnego ładowania zwrotnego o jego działaniu oraz ładowaniu zewnętrznego urządzenia jesteśmy informowani przy pomocy LED świecących się w module pomiaru pulsu.

Po włączeniu Wireless PowerShare zaczyna mrugać niebieska dioda.

Sygnalizacja włączonego Wireless PowerShareSygnalizacja włączonego Wireless PowerShare

Gdy zaczniemy ładować urządzenie zewnętrzne dioda przestaje mrugać, zmienia kolor na czerwony i świeci światłem ciągłym.

ŁadowanieŁadowanie

Sygnalizacja ładowaniaSygnalizacja ładowania

Gdy urządzenie zostanie naładowane usłyszymy sygnał dźwiękowy, a czerwona dioda zgaśnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
sardroid
Troubleshooter
Opcje

To teraz niech jeszcze dodadzą funkcjonalność diody dla powiadomień i będzie miodzio😉

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@sardroid myślę, że na tę chwilę można zastosować małe obejście problemu, o czym napisałem tutaj: Brak diody LED dla powiadomień w S10 - czym ją zastąpić?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przygotowałem dwa krótkie filmy dotyczące zwrotnego ładowania indukcyjnego. Pierwszy z nich to instrukcja włączania a drugi pokazuje kolory diody LED. Miłego oglądania :winking-face:

Dodam, że ładowanie indukcyjne działa poprawnie przy zamkniętej obudowie Samsung Clear View Cover. W poprzedniej wersji oprogramowania należało zostawić etui otwarte, aby ładowanie było możliwe.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Temat ten zacząłem od informacji instalacji interaktywnego billboardu z zaimplementowaną funkcją indukcyjnego ładowania zwrotnego na jednej z ulic Sydney. Najwidoczniej akcja promująca nową funkcję w modelach S10 przyniosła pozytywne rezultaty jeżeli chodzi o reklamę, ponieważ Samsung postanowił ją kontynuować.

Tym razem akcja została rozszerzona na Singapur.

Wireless PowerSharing StationsWireless PowerSharing Stations

Interaktywne billboardy z funkcją ładowania bezprzewodowego, pozwalające chociaż przez chwilę doładować swoje urządzenie mobilne, pojawiły się na dziesięciu najbardziej ruchliwych przystankach autobusowych.

Jak myślicie, czy taki sposób reklamy cieszyłby się dużym powodzeniem nad Wisłą?

Źródło: The Drum

0 Like