Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

s21 z exynos... znowu wtopa

(Temat utworzony: 27-01-2021 07:31 PM)
1730 Wyświetlenia
lukaszzyla
Pioneer
Opcje
Długo czekałem na wiarygodne dane i doczekałem się... Exynos znów wypada gorzej w najnowszych flagowcach. CPU throttling do poziomu 69% max wydajności (Snapdragon 80%). Wyniki GPU całkiem nieporównywalne z GPU Qualcomm (exynos duuuuuzo gorzej). Przy takich wynikach CPU throttling bateria nie ma szans że snapdragonem a jak zwykle nie będzie dla nas wyboru. Rozważam Xiaomi mi 11 z sd888 bo pewnie Samsung znowu wytnie esimy z wersji Snapdragon żeby nie było sensu ściągnąć telefonu z zagranicy... Dlaczego Samsung uważa Europę za terytorium, w którym można sprzedawać gorsze produkty za wyższa cenę? 
Voltar
Pathfinder
Opcje

na czym wykręciłeś te 10 godzin? na youtubie? przy normalnym użytkowaniu mam maks. 6 h

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Voltar na pełnym obciążeniu.

Jestem na tyle stary i wygodny, że filmy, nawet te z YT, oglądam na telewizorze. 😎😁

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
lukaszzyla
Pioneer
Opcje
przyszedł. geekbench nie powala ale przy normalnym użytkowaniu się nie grzeje na razie. dam znać jak trochę więcej potestuje... bateria na razie zadziwiająco dobra w stosunku do s9

Screenshot_20210206-072140_Geekbench 5.jpg

0 Like
KakarottoSSJ
Apprentice
Opcje
używasz w ogóle tego telefonu? 🤣
Ja dobijam tylko do 5h sot ;(
0 Like
SebastianMieszczan
Journeyman
Opcje

No nieźle - widzę boty dotarły już nawet tutaj - spec nad spece Szewcu72 narzekający na nicniemówiące benchmarki, przechwalający się, że stać go, a narzekający ludzie to biedaki, którzy narzekają, bo nie będą nigdy mieli tego telefonu. Na deser Voltar wiecznie wychwalający Samsunga. Pozakładalibyście chociaż nowe konta dla nieuwagi, a nie tak na jednych kontach wszędzie komentujecie. 

Co do tematu to popieram autora - naciąganie klientów nieświadomych i wciskanie Europejczykom (ludziom gorszego sortu wg Samsunga) gorszego procesora w takiej samej cenie. W tych benchmarkach na korzyść Exynosa jest jedna wada - nie oddają pracy telefonu po nagrzaniu (czytaj dłuższym działaniu), czyli w skrócie: używasz intensywnie telefonu przez pół dnia, telefon masz nagrzany do czerwoności, ładujesz baterie co dodatkowo podnosi temperaturę i dopiero robisz benchmark, dlaczego? Bo tylko taki test w jakikolwiek sposób bierze pod uwagę zarządzanie ciepłem przez podzespoły. W rzetelnych benchmarkach (nie takich na telefonach wyciągniętych z pudełka czy lodówki) widać różnicę pomiędzy działaniem i to bardzo. Tu na filmie jest to dobrze pokazane:
https://www.youtube.com/watch?v=rsLJLk3nx8k

A chyba nie po to kupujesz telefon z 12GB RAMu, żeby używać do instagrama czy messengera jak żona jednego z autorów, gdzie po zaciągnięciu jej opinii stwierdził, że telefon się nie grzeje? Ludzie jest zima, niska temperatura, poczekajcie aż zrobi się cieplej, założysz etui to będziesz miał przenośny piecyk. Nie neguję, że aktualizacje mogą coś wskórać, ale podkreślam MOGĄ, a niekoniecznie muszą.

PS. @Szewcu72 jak używasz telefonu dla szpanu i podbicia sobie ego to gratuluję, wtedy można się chwalić screenami z działania nawet z  16h, ale są ludzie, którzy UŻYWAJĄ telefonu. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@SebastianMieszczan kup w końcu ten telefon, weź w ręce... tylko tyle i aż tyle. 😎😁

Nie muszę zakładać nowego konta, nie przyszło mi to do głowy, nie mam takiej potrzeby, nie jestem osobą twojego pokroju.

I bardzo ważne, nie używaj słownictwa, którego znaczenia nie znasz. 😉 Nie dla "nieuwagi" tylko dla niepoznaki, to tak na przyszłość, gdy zabraknie ci słownictwa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Voltar
Pathfinder
Opcje

test na najnowszej wersji oprogramowania i Exynos wygrywa praktycznie w każdym aspekcie, nawet zewnętrzna temperatura jest niższa niż na Snapie... a moze Tech Cahp jest niewiarygodny? Sam nie mógł uwierzyć w te wyniki i zakupił trzeci telefon ze Snapem 888:

https://www.youtube.com/watch?v=yuNNmf2gIRc

lukaszzyla
Pioneer
Opcje
czy wygrywa w każdym aspekcie, nie wiem... przegrywa w baterii i jednak ma słabsze wyniki w antutu. jednak ja na razie nie jestem zawiedziony - ale tak jak kolega Sebastian zauważył- chce zobaczyć czy na wakacjach na plaży będę mógł coś na nim zrobić. wewnętrzne temperatury ma o 30-40% wyższe niż SD a to nie wróży dobrze chociaż wynika z wyższego taktowania... pożyjemy, zobaczymy - do pisania na WhatsApp i przeglądania netu i maili się na razie nadaje. nie miałem okazji porobić jeszcze zbyt wielu zdjęć ale jakieś jedno czy dwa w trybie nocnym pozytywnie mnie zaskoczyło...

clipboard_image_1612820398774.jpg

lukaszzyla
Pioneer
Opcje
to jeszcze pomęczę wątek. anandtech zrobił to tak jak anlezalo w kwestii porównania i choć exynos 2100 jest znacznie lepszy niż exynos 900 to niestety obiektywnie od SD 888 jest gorszy zarówno pod względem wydajności jak i zarządzania energia. nie beż znaczenia są też różnice w tym jak procesory radzą sobie z przetwarzaniem obrazu z aparatu tel
https://www.sammobile.com/news/exynos-2100-vs-snapdragon-888-performance/
Neo1000
Apprentice
Opcje
Testuję s21 ultra z exynosem od paru miesięcy. W normalnym użytkowaniu telefon super. Przy dłuższym graniu np. w mk mobile potrafi się nagrzewać do 41 stopni co powoduje straszny throttling i niemożliwość dalszej gry. Za te pieniądze telefon powinien być już do wszystkiego, niestety tak nie jest. A tutaj różnica pomiędzy procesorami. https://youtu.be/rsLJLk3nx8k
0 Like