Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S21 ultra problem z Wi-Fi po ostatniej aktualizacji

(Temat utworzony: 12-05-2022 02:26 PM)
1673 Wyświetlenia
Rafale
Student
Opcje
Po ostatniej aktualizacji ma problem z wifi. Cały czas się rozłącza, tam gdzie wcześniej było dobrze. Działa tylko trzy metry od routera. Był robiony reset ustawień sieciowych. Ma ktoś ten problem?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
W domu na wifi jest sieć, router i wzmacniacze zasięgu , zdarza u mnie czasem tak samo jak wzmacniacze się pogubią , router daje siec 5G i 2,4G ro reż jest ważne ustawienie. To nie jest wina telefonu, jak u ciebie wygląda sieć wifi ?
0 Like
kosiarka
Explorer
Opcje
Nie korzystam ze wzmacniacza, lecz na poprzednim telefonie (s10e) nie miałem żadnych problemów. Spróbuję dzisiaj podpiąć wzmacniacz i sprawdzić, czy problem zniknął.
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Skoro nie masz wzmacniacza to możesz być za daleko routera , czy wiesz jak sprawdzić zasięg , jak duży masz sygnał , potrzeba ściągnąć ze sklepu jakiś tester wifi i sprawdzić, a jest jeden haczyk z wifi , zakłócenia od sąsiadów , kiedyś mogło być u nich inaczej
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kosiarka  Witam

W takiej sytuacji pozostaje reset urządzenia do ustawień fabrycznych.

wojtek9605
First Poster
Opcje
Witam, od wczoraj mam problem z Wifi w telefonie samsung 21fe zaczęło się od tego, że wifi samo się rozłączało po chwili ( nie chodzi o dana sieć tylko funkcje w telefonie), a dzisiaj sie wcale nie uruchamia, poprzedajac pytanie resetowałem ustawienia sieciowe, przywracałem ustawienia fabryczne, aktualizacja systemu najnowsza, spotkał się ktoś z takim problemem czy to tylko mój telefon i muszę odesłać na gwarancję?
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Jak już wszystko resetowałeś to raczej zostaje tylko serwis. Jeśli funkcja się nie uruchamia to może być problem z modułem na płycie głównej
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!
Jeśli nie jesteś w stanie uruchomić funkcji wifi, a factory reset nie pomógł, to pozostał Ci kontakt z serwisem Samsung.
Tutaj zlokalizujesz najblizszy:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wojtek9605  Witam 

Rozumiem że w pgóle nie podświetla się opcja wifi po jej kliknięciu?

Screenshot_20230814_061545.jpg

wojtek9605
First Poster
Opcje
Wygląda to tak, wystarczy, ze telefon się wygasi i wraca do szarościScreenshot_20230814_064133_Find My Mobile.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wojtek9605  po resecie przywracałeś kopię zapasową?

0 Like