Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 FE - Szybkie ładowanie

(Temat utworzony: 13-05-2022 02:22 PM)
3827 Wyświetlenia
WiesiekS1
Journeyman
Opcje

Cześć!

Kupiłem do mojego S21 FE ładowarkę GreenCell PowerGaN. Obsługuje ona PD 3.0 z protokołem PPS na portach USB-C i OC 3.0 na porcie USB-A.

Wcześniej używałem starej ładowarki Huawei z QC ale nie wiem w jakiej wersji. Ładowała od 30% jakieś 1,5 godziny. Zachciało mi się uniwersalnej ładowarki.

Efekt jest taki, że przez USB-C nie ładuje wcale. Sprawdziłem oryginalny kabel i jest OK. Wymienili mi ładowarkę wcześniej ją sprawdzając. Dotarła dziś. No i nadal telefon pokazuje non stop 41%  i 54 min do pełnego naładowania.

Sprawdziłem ustawienia w telefonie. Mam włączone opcje: Bateria adaptacyjna, Pokaż informacje o ładowaniu, Szybkie ładowanie. Nie mam opcji Superszybkie ładowanie a chyba powinna być?

Macie jakiś pomysł poza tym, że telefon jest uszkodzony?

Dziękuję z góry!

Pozdrawiam!

19 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
WiesiekS1 Witam Tego typu ładowarki nie raz różnie ładują. Co do super szybkiego ładowania musisz mieć przynajmniej ładowarkę 25W w Samsungach jest tak że nie ma jednoczenie Super szybkiego ładowania z Szybkim ładowaniem na jednej ładowarce.
WiesiekS1
Journeyman
Opcje
Ta ładowarka ma moc 65W, więc spokojnie jest z zapasem mocy. I nie jest to ładowarka Samsunga.
Coraz bardziej podejrzany jest dla mnie brak w ustawieniach opcji superszybkiego ładowania (oczywiscie mówię tu o telefonie).
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tymi 65W w uniwersalnych ładowarkach to bym był trochę ostrożny. Nie ma w ogóle?
0 Like
WiesiekS1
Journeyman
Opcje
Czego nie ma w ogóle? 😊
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mówisz że nie masz Super szybkie ładowanie? Screenshot_20220513-210531_Device care_2770_1652468785.jpg
0 Like
WiesiekS1
Journeyman
Opcje
Ano nie mam. 😊 Screenshot_20220513-221708_Device care.jpg
0 Like
Peter1908
Apprentice
Opcje
Ja właśnie jestem po upgrade do Andro 12 i ładowanie mimo ze pokazuje superszybkie ładuje jakies 20% na godzine! Tragedia. Nie wiem co to jest.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ale z tego co widzę w instrukcji obsługi to S21FE nie posiada w ogóle Super szybkiego ładowania. Dlatego nie masz tej opcji, jak i nie będzie ladował się przez wyjście USB-C

https://www.samsung.com/pl/support/model/SM-G990BZAGEUE/
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Peter1908 Witam. Sprawdzałeś na innym kablu, bądź ładowarce?