Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20fe nie czyta dysku zewnętrznego

(Temat utworzony: 15-02-2023 06:51 PM)
2274 Wyświetlenia
misterkotwica
Explorer
Opcje
Witam. Zakupiłem dysk zewnętrzny Samsung Portable ssd t7. Dysk sformatowany do exfat, po podłączeniu do s20fe telefon w ogóle nie czyta dysku, dioda na dysku się nie zaświeca, nic nie reaguje. Próbowałem przez różne wtyczki i programy i nic. Na lapotpie działa bez problemu, na a33 5g tak samo, u brata na realme 7 po podłączeniu też nic nie było ale po włączeniu w ustawieniach opcji otg od razu go znalazło, u mnie w ustawieniach nie ma nic takiego. Ktoś wie jak to ogarnąć? Dzięki
misterkotwica
Explorer
Opcje
Tego nie próbowałem, na razie mam na dysku wszystkie dane z telefonu które zrzuciłem przed ustawieniami fabrycznymi. Jutro Zrobię tak jak pan mówi i zobaczymy. Dla mnie też jest to dość dziwne. Na razie dziękuję za pomoc i za poświęcony czas, będę pisał. Pozdrawiam
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W takim razie jak pan to zrobi proszę dać znać czy pomogło? Nie ma za co. Pozdrawiam
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
Mam Galaxy S20FE. Z podłączeniem dysku zewnętrznego i kopiowaniem danych w obie strony nie mam żadnego problemu. Oczywiście dysk sformatowany do exFat. Wszystko działa z automatu
ukash
Pathfinder
Opcje
Mialem taka sytuację ze mojego S20FE 5G PC też nie chciał wykryć, nie pojawiało się okienko ni na tel ni na pc z info co chce zrobić. Pomogło natychmiastowo odwołanie dostępu do debugowania USB przy odłączonym tel.
Czy próbował Pan odwołać dostęp do debugowania USB?
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
Próbowałem, bez zmian, po resecie do ustawień fabrycznych było wyłączone i też nie chciał się łączyć
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
Sformatowalem z poziomu telefonu i nadal to samo, tak jakby nie idzie zasilanie z telefonu na dysk, jak podłącze nawet do ładowarki dysk na sekundę żeby się dioda zapaliła i od razu podłącze do s20fe to działa dopóki nie odłącze na 10-15 sekund, po tym czasie po podłączeniu już nie działa, muszę znowu go wzbudzić jakimś źródłem zasilania i od razu podłączyć do Samsunga
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
Próbowałem też formatować do NTFS i też nic się nie dzieje, a33 czyta nawet w ntfs a ten nic nie reaguje
0 Like
misterkotwica
Explorer
Opcje
Znalazłem przejściówkę z USB c na zwykle duże USB i ku mojemu zdziwieniu po podłączeniu samej przejściówki do telefonu od razu ją zczytal że coś podłączono, gdy do niej podłączam dysk wszystko działa jak należy, ppdjerzewam że prędkość przesyłu może być mniejsza, ale w każdym razie działa. Tylko najdzielniejsze jest to dlaczego tak jest. Czyżby coś z gniazdem nie tak? Pracuje jako mechanik więc możliwe że jest zabrudzone, ale ładowarka, podłączenie do komputera wszystko działa jak należy. Orientuje się pan ile może kosztować w serwisie czyszczenie gniazda a ile wymiana na oryginalne?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę spróbować przeczyścić złącze izopropanolem i szczoteczką do zębów. Sama wymiana modułu ładowania to koszt ok 150zl.
havy71
First Poster
Opcje
Witam.Mam ten sam problem z s20fe i dyskiem t7.
Przy podłączeniu do s24ultra jest ok a s20fe w ogóle nie reaguje,lampka na dysku się nie zapala?Czy w międzyczasie ktoś rozwiązał ten problem?Reklamować dysk czy telefon(na gwarancji)?
0 Like