Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

s20+ robi zdjecia gorsze niz S9+

(Temat utworzony: 21-09-2020 07:55 PM)
1474 Wyświetlenia
Smrek
First Poster
Opcje
Witam. Kilka dni temu przesiadłem sie z S9+ na S 20+. Aparat niby lepszy ale, na ustawieniach auto w tych samych warunkach S9+ zrobił lepsze zdjecie, wyraźniejsze. S20+ rozmazal zdjecie, zatracił kolory.  Cos trzeba zmieniac u ustawieniach?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JuliaMG1983 Super, gdybyś miała jakiś problem pisz na forum. 

Kaszin
Student
Opcje
Kurcze chyba też sobie zrobię to , czy przy tym tracisz dane i aplikacji ?? Średnio jestem zadowolony ze zdjec w s20fe , wydaje mi się że stary telefon jaki był s9 robił dużo ładniejsze zdjęcia
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kaszin  Masz możliwość porównania zdjęć z obu modeli.

Kaszin
Student
Opcje
Telefon sprzedałem jedynie mogę poszukać na dysku czy coś zostało, ale strasznie nie podobają mi się te jaskrawe kolory, szczególnie przyrody, trawa ,drzewa jest taka nienaturalna , nawet kolor ścian tak mocno podkręcą, strasznie to wygląda. Tryb nocny też, jakiś taki dziwny , wcześniej niebo było poprostu ciemne , teraz widać chmurki niebieskie ,co też jakoś mniej mi się podoba w końcu jest noc . Video w s9 było bajeczne . Akurat tutaj dużo filmów nie kręciłem w s20fe , no i cały czas ekran sam się rozjaśnia i ściemnia . Nie wiem o co chodzi
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź jak będą wyglądać zdjęcia z wyłączonym optymalizatorem scenerii. Aby wyłączyć uruchom aparat, przejdź do ustawień i wyłącz opcję Optymalizator scenerii.

Paulina31
Apprentice
Opcje

Cześć,

mam problem z przednią kamerą w S20FE, a mianowicie uważam, że robi dużo gorsze zdjęcia twarzy niż aparat tylni. Co więcej, stary S8 robił lepsze selfie (lepsza kolorystyka skóry) niż nowy S20. Czy to wina ustawień czy coś jest nie tak z moim modelem?

zdjęcia opisałam. Dwa zdjęcia z przedniego aparatu s20 z filtrem i bez filtra - ziemista cera, wyglądam jak jakieś ufo 🙄
Zdjęcie z tylnego aparatu S20 - o wiele lepsza kolorystyka

Dodałam też zdjęcie z S8 bez filtra dla porównania - bardzo fajne kolory.
Wszystkie zdjęcia robiłam z kilku sekundowymi odstępami, więc środowisko to samo.

tylni bez filtra s20tylni bez filtra s20

s8 selfie bez filtras8 selfie bez filtra

przedni bez filtra s20przedni bez filtra s20

przedni s20 z filtremprzedni s20 z filtrem

sometimes
Helping Hand
Opcje
Tak, zapytam czy nie ma chroniącej foli na, ekranie, która przykrywa kamerkę? I czy ewentualnie nie ma jakiś smug na kamerce?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paulina31  Cześć

Moim Zdaniem jakość na s8 jest wyraźnie gorsza od tych z s20....  Zobaczymy jak się inni wypowiedzą @kamil40013  @mirudo24  @Szewcu72  @Kacper2  @W99  co myśliceie?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sometimes  dobre pytanie, taka folia może wyraźnie wpłynąć na jakość zdjęć.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, mam podobne odczucia do Twoich. Zdjęcie z modelu Galaxy S8 pozbawione jest szczegółów i w dodatku jest niewyraźne.