Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE - czarny wyświetlacz

(Temat utworzony: 02-03-2022 07:56 PM)
3837 Wyświetlenia
GeneHarper
First Poster
Opcje
Cześć wam, jestem świeżym użytkownikiem s20 FE, zakupiłem go w Styczniu 2022 w Euro AGD RTV, minęło półtora miesiąca i już pojawił się pierwszy problem, nie robiłbym żadnej afery gdyby to był problem software, bo Samsung usuwa bugi całkiem sprawnie, tylko że mój problem jest natury technicznej. Borykam się z problemem wyłączającego się ekranu, telefon nie reaguje na dotyk w żaden sposób (jest jeden sposób ale o tym za chwile) kiedy wciskam przycisk boczny to słychać jak skaner twarzy odblokowuje telefon ale ekran jest po prostu czarny i nic nie działa. Reset telefonu nie pomaga. Oglądałem filmy na you tube i ten model jak i inne s20 mają problem ze źle podłączonym ekranem który się najnormalniej w świecie odłącza (?) Po pougniataniu telefonu z przodu i z tyłu, ekran się włącza ale nigdy nie wiadomo na jak długo i kiedy się znowu wylaczy. Czy któryś z użytkowników może potwierdzić ten sam problem w modelu s20 FE lub jakimkolwiek s20? Czy tylko oddanie na  gwarancję wchodzi w grę? Jestem tak poirytowany tym bo miałem Samsunga za firmę która nie sprzedaje bubli, to przecież nie tani chińczyk, bo jeśli jednak tak, to po co przepłacać?
0 Like
12 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@GeneHarper Witam. To nie jest wada z odłączaniem się wyświetlacza tylko samą taśmą która potrafi nie łączyć czasem. Jeśli masz gwarancję zdecydowanie oddaj na wymianę. Dodam że przypadków tego typu i tak mamy bardzo mało.
0 Like
GeneHarper
First Poster
Opcje
Dzięki za odpowiedź, wiem że muszę go dać na gwarancję ale jakoś do końca miałem nadzieję że coś jakoś można zrobić samemu aby to w końcu działało, bo nie lubię oddawać swoich rzeczy do naprawy.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niestety nic sam z tym nie zrobisz. Żaden reset czy aktualizacja nie pomoże. Pozdrawiam
0 Like
cichy58
Journeyman
Opcje
Mój Samsung S20 FE 5G był fajny jak był nowy minęło pół roku i tak spadła wydajność baterii do jednego dnia telefon ciągle wycisza mi dźwięk telefonu i z tego powodu mam sporo nie odebranych połączeń poza tym co jakiś czas włącza się asystent i coś mówi po angielsku .
Proszę o radę czy jeśli oddam telefon do serwisu to muszę usunąć konta bankowe ma 3 różne banki przypisane do tego telefonu i ciągle place telefonem i robię przelewy poza tym tym na telefonie mam bardzo osobiste zdjęcia to też muszę je usunąć żeby serwis ich nie wykorzystał co po prostu sprzedać ten telefon i kupić innej firmy tylko trochę szkoda bo wszystko mam Samsunga
0 Like
krzyk123
Explorer
Opcje
To znaczy, że Samsung ma problem z odbiorem jakościowym swoich produktów, które wypuszcza na rynek.

Te wyłączanie się ekranu wygląda jakby telefon upadł Tobie lub w fabryce (wada ukryta).
Pozostaje reklamacja najlepiej z tytułu rękojmi (towar niezgodny z Umową), którą regulują przepisy Ustawy o sprzedaży konsumenckiej. Taka wada jeżeli pokaże się w ciągu pół roku świadczy, że była już w chwili nabycia produktu.
Niech sklep buja się z producentem. Nie korzystaj z gwarancji Samsunga, skoro słuchawka ma zaledwie 1,5 m-ca.
0 Like
Members_qxsvQIB
First Poster
Opcje

Mój telefon ma dokładnie to samo, tylko największy problem w tym, że był oddany raz na reklamację w ramach gwarancji, drugi raz w ramach rękojmi i w obu wypadkach moja reklamacja została odrzucona, ponieważ "telefon jest w 100% sprawny" za każdym razem została robiona tylko aktualizacja bo jak to serwis twierdzi może wina oprogramowania. Stąd moje pytanie, czy zgłaszał Pan to na reklamację i jak się to dla Pana skończyło? 

0 Like
GeneHarper
First Poster
Opcje
Nic z tym nie robiłem, usterka ustała po tym jak ściskałem telefon w każdym miejscu po całej długości, jak telefon się bardzo nagrzeje to niestety usterka powraca czyli ekran się wyłącza... niestety ponowna konfiguracja 3 banków i tego wszystkiego co zwiazane z reinstalacją aplikacji skutecznie mnie zniechęca do wysłania telefonu na reklamację do serwisu. Ludzie szybko się przyzwyczajają do dobrej jakości a Samsung udowodnił mi że jest kiepski, to jest mój ostatni Samsung przez przynajmniej następnych 6 lat. Następny telefon to iPhone.
0 Like
Tuleja96
Student
Opcje
Jeśli nie korzystasz z rozpoznawania twarzy wejdź w ustawienia i "usuń twarz". Osobiście nie dodawałem żadnej twarzy, ale czytając te komentarze postanowiłem wejść w ustawienia i co zobaczyłem? Jakaś twarz jest dodana. Niby rozpoznawanie wyłączane ale dla pewności usunąłem i jak na razie problem ustąpił.
Ps.: nie wiem co wymusiło dodanie mojego wizerunku, czy kiedyś bawiłem się telefonem i dodalem twarz, czy kliknąłem coś przypadkiem przez którąś aplikacje np. bankową (biometria), ale wydaje mi się to dziwne.
0 Like
Members_6mCLpLr
First Poster
Opcje

Kupiłem u operatora półtora roku temu Samsunga Gal. S20 FE, przez okres ten nie sprawiał problemów, po ostatniej dużej aktualizacji do nowego androida zaczęły pojawiać się artefakty, myśląc, że to minie po ponownej aktualizacji nie przejmowałem się tym, ponieważ nie było to zbyt uciążliwe, a pojawiały się przeważnie przy odblokowaniu tel., a potem działał normalnie, niestety następna aktualizacja nie pomogła, a teraz w tej chwili ekran zrobił się czarny, tel. działa, bo dzwoni na nr alarmowe, dotyk działa.  Telefon nigdy nie spadł ani nie był zalany. Wiem, że trzeba oddać na serwis, lecz wtedy stracę wszystkie dane z tel., a podłączenie do komputera z win 11 nie rozpoznaje urządzenia.

0 Like