Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S10E Problem z przekierowaniem po aktualizacji do Android 12

(Temat utworzony: 09-02-2022 07:32 PM)
2123 Wyświetlenia
Paweł_D
Explorer
Opcje
Witam. Na galaxy s10e po aktualizacji do android 12 nie mozna uruchomic ani dezaktywowac przekierowania połączeń na inny numer telefonu. Telefon nie rozpoznaje kodów MMI operatora. Wyswietla problem z połączeniem lub błędny kod MMI. Przed aktualizacją na andriod 11 wszystko było ok. Sprawdzane na karcie Tmobile i Orange  Jest na to jakiś fix?. Pozdrawiam Paweł
Ps. Kolega z działu ma ten sam telefon i po aktualizacji to samo bo robimy ma siebie naprzemiennie przekierowania wiec nie jest to jednostkowy przypadek
13 Odpowiedzi
Winniczek
Voyager
Opcje
A przez ustawienia też nie da się przekierować?
Telefon> trzy kropki> ustawienia> usługi dodatkoweScreenshot_20220209-192303_Call settings.jpg
0 Like
Paweł_D
Explorer
Opcje
Wychodzi wtedy takie info jak na zdjeciu i wisiScreenshot_20220209-193103_Call settings.jpg
0 Like
Paweł_D
Explorer
Opcje
I nie jest to problem karty sim bo aby właczyc przekierowanie lub wyłączyć wkładam karte do starego lg i idzie od razu. Wiec aktualizacja cos skopala bo na android 11 nie bylo zadnego problemu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Paweł_D Witam. Na wstępie możesz wyczyścić dane aplikacji Telefon. Ustawienia - Aplikacje - Telefon - Domyślna pamięć - Wyczyść dane. Jeśli to nie pomoże proponuję wipe cache partition. Ten zabieg nie kasuję danychScreenshot_20220209-194654_Settings.jpgScreenshot_20220209-194650_Settings.jpgScreenshot_20220209-194643_Settings.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paweł_D  Witam

Wyczyszczenie danych aplikacji o którym wspomniał @_Technik_  powinno pomóc

Paweł_D
Explorer
Opcje
Witam ponownie. Zrobilem co radzil kolega radek 1980 .Najpierw wyczyscilem dane z pamieci domyslnej telefonu i ni nie dalo. Byl problem z wejsciem do trybu recovery, znalazlem na yt ze trzeba podlaczyc sluchawki na usbc i dopiero wlazl w recovery mode. Zrobilem wipe cache partition i nic nie dalo dalej to samo Screenshot_20220209-203126_Call settings.jpg
0 Like
Paweł_D
Explorer
Opcje
Zrobilem obydwie operacje jeszcze raz bo myslalem ze moze ciś pominąłem, ale dalej to samo. Niestety na tą chwilę telefon dla mnie bezużyteczny. Codziennie musze 2 krotnie wywalac sim i przekładac do innego telefonu aby wlączyc/wyłączyc przekieriwanie. Downgrade do android 11 też kiepsko bo ostanie się czysty telefon a tego bym nie chciał.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paweł_D  Mi to wygląda na problem po stronie operatora, po Wipe cache partition rozumiem że nadal nie można wejść w przekierowywanie...?

Sprawdzam u siebie i po dłuższym odczekaniu pojawiają się opcje....🤔

Widzę natomiast że nie mogę włączyć opcji poł. oczekujących

Screenshot_20220209-212807_Call settings.jpg

Screenshot_20220209-212816_Call settings.jpg

Paweł_D
Explorer
Opcje
Opcje sie pojawiają ale jak chce np wyłaczyć przekierowanie które uruchomiłem na innym telefonie to wywala błąd jak na screenie . Jeżeli byłby problem po stronie operatora to dlaczego na 2 kartach sim od roznych operatorow nie dziala w tym telefonie a w innym starym lg k6 nie ma zadnego problemu. Problem pojawil sie zaraz po aktualizacji do Android 12 u mnie i u kolegi z biura gdzie wszystko wczesniej dzialalo. To nie zbieg okolicznosci. Jest jakis bug w sofcie i telefon czegoś nie obsługuje. Gdybym to wiedział wczwsniej to bym nie updatował do a12. Kumpel walczył w piatek, nie mógł wyłączyć przekierowania ktore bylo ustawione na mnie.( Robimy w takim helpdesku i w dzien mamy telefony aktywne, wieczorem jeden tydzień jest przekierowanie na mnie drugi tydzień na kolesia)Dzisiaj ja nie moglem sciagnac przekierowania a wczoraj wieczorem zrobilem update do 12 i kolega mowi ze on w czwartek wieczorem zrobił update do 12 i w piątek rano nie mogł wyłączyć przekierowania. Tak wiec oparator nie ma z tym nic wspólnego tylko jakiś babol w nowym sofcie
0 Like