Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

s10e czytnik lini papilarnych

(Temat utworzony: 03-09-2020 04:27 PM)
1348 Wyświetlenia
Rogallo
Pioneer
Opcje

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie czytnika palca w s10e bo tak juz mnie drażni, że nie wiem czy ja mam jakiś ten telefon felerny czy wszyscy tak mają. Ten czytnik raz działa raz nie działa z tym, że w wiekszosci przypadku jednak nie. Ma też coś takiego ze jak zle sczyta palca to wibruje, u mnie wystarczy czasami raz przyłożyc palca a on wibruje ze 3 razy tak jakbym przykładał tego palca cały czas. Jego szybkośc która tak kiedys zachwalali youtuberzy to też zart jak przystawiam palca zdąże go odciagnąc i dopiero sie odblokowywyuje(jak już działa) to samo ze spusczaniem menu ruchem palca to juz kompletny dramat przewaznie płynnie działa tylko piersze sciagniecie. Nie wiem czy to zalezy od wilgoci powietrza i skóry ale u mnie działa to masakrycznie. Porsze posiadaczy s10e o podzielenie sie wrazeniami z uwywania czytnika lini

12 Odpowiedzi
ochkarolek
Explorer
Opcje
Spróbuj wyłączyć optymalizację baterii dla czujnika (nie pamiętam teraz jak się aplikacja nazywała)
0 Like
Rogallo
Pioneer
Opcje

ale to jest gdzieś w opcjach systemu????

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem występował od nowości czy pojawił się dopiero po czasie? Spróbuj na początek usunąć wszystkie zapamiętane odciski palców i wykonaj wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu. Następnie skonfiguruj odciski na nowo i daj znać czy działanie czytnika uległo poprawie.

0 Like
Rogallo
Pioneer
Opcje

Od samego początku pamiętam że jak pierwszy raz konfugurowałem odcisk to miałem problem bo nie łapał. Teraz np naładowałem go do 100% i działa bez problemu. A np wilgoc nie ma na to wpłyu? Wilgotny palec, wilgotne otoczenie np zimny telefon?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem występuje od początku to możliwe, że czytnik posiada wadę fabryczną. Mokry lub wilgotny palec może wpłynąć na działanie czytnika, ale podejrzewam, że przez większość czasu korzystasz z czytnika w normalnych warunkach i wtedy również występuje problem. Sprawdź jeszcze działanie czytnika w trybie bezpiecznym. Jeżeli będzie tak samo to wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. W przypadku kiedy problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w serwisie. Dla pewności poproś jeszcze kogoś z rodziny lub znajomego żeby skonfigurował palec na Twoim telefonie i sprawdź czy będzie występował taki sam problem z odblokowywaniem. Pamiętaj żeby po testach usunąć dodatkowy odcisk palca, który nie należy do Ciebie.

Rogallo
Pioneer
Opcje

Moja dziewczyna ma swoj odcisk na tym tel i twierdzi ze nie ma takich problemow jak ja

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety nie mam więcej pomysłów. Wykonaj wskazówki z poprzedniej mojej wiadomości i daj znać jaki uzyskałeś efekt. Poczekaj również na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

0 Like
RAD8
First Poster
Opcje
ja zauważyłem w swoim telefonie że jak palec jest suchy to telefon znacznie słabiej o ile w ogóle łapie odcisk. kiedy palce są wilgotne na przykład spocone albo zaraz po umyciu to nie ma problemu. spróbuj chuchnąć na palec przed odblokowaniem, lizania nie zalecam:)
0 Like
Luk7
Pioneer
Opcje

Ja na początku miałem taki problem też.  Zapisałem na gołym telefonie odciski, a później włożyłem go w etui i słabo czytał. Zapisałem jeszcze raz z nałożonym etui i było ok

0 Like