Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10 Aparat za mgła

(Temat utworzony: 17-09-2021 08:55 PM)
928 Wyświetlenia
Simon230
Apprentice
Opcje
Od czasu aktualizacji na nowszy system aparat w moim s10 zaczął robić zdjęcia jakby za mgła. Od zoom 0.5 do 1x jest widać różnicę chciaz jest to nieznaczne obniżenie jakości. Od 1x do 2x działa aparat jak należy, a od zoomu 2x do maxa jest tragedia. Chciałbym dostać jakąś aktualizacje do systemu która poprawi działanie aparatu systemowego, ponieważ w każdej pobranej aplikacji ,,aparat" ze sklepu play aparat działa prawidłowo. 
0 Like
6 Odpowiedzi
Simon230
Apprentice
Opcje
Tak to wyglądaScreenshot_20210917-204536_Camera.jpgScreenshot_20210917-204245_Camera.jpgScreenshot_20210917-204527_Camera.jpg
0 Like
Krzysiek_
Apprentice
Opcje
Celowe postarzanie sprzętu, u mnie również spadek jakości zdjęć...
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Simon230  Sprawdzone zostały obiektywy czy aby nie są zabrudzone?

Po aktualizacji wykonywany był reset telefonu?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj skorzystać ze wskazówek zawartych w poniższym wątku i daj znać czy coś się zmieniło.

Instrukcja - rozwiązywanie problemów z aparatem
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%...

Simon230
Apprentice
Opcje
Obiektyw jest czysty, jest widoczny przeskok z powiększenia 1,9x na 2,0x tak jak widać na zdjęciach. To nawet nie jest możliwe by obiektyw był zabrudzony. Robiłem reset do ustawień fabrycznych i nic. Czyściłem pamięć podręczna aplikacji aparatu i jak za pierwszym razem włączę aparat to na zoomie powyżej 2x jest pogorszona jakość jak na zdjęciu z przybliżeniem 0.7x. Właściwie to po powrocie do 0.5x oraz drugiej próbie zbliżenia powyżej 2.0x już jest mgła. Reset nic nie dał.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Simon230  Rozumiem.  W takim razie skoro nie pomógł ostatecznie hard reset proponowałbym udać się do serwisu.  Coś nie tak jest z modułem aparatu.