Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaba ostrość zdjęć

(Temat utworzony: 18-02-2021 04:33 PM)
5885 Wyświetlenia
pejosz
Explorer
Opcje

Przesiadłem się z S10e na S20 Ultra i jestem zawiedziony ostrością zdjęć. Standardowy obiektyw 1.0 x, proporcje 3:4 i co bym nie zrobił zdjęcia są niezbyt ostre.  Proszę o sugestieaf.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pejosz  Nie widzę problemów z tymi zdjęciami

0 Like
pejosz
Explorer
Opcje
to chyba nie widziałeś ostrych zdjęć.
Heniekok
Pathfinder
Opcje
no wlaśnie mogli by wydać jakąś łatke na aparat bo w serii s20 jest to porażka samsung powinien wymienic wszystkin cała serie bo za tyle kasy to porażka. Flagowe modele a robia zdjecie gorzej od średniakow. I jeszcze czemu zawsze flagowe modele sa takie niedopracowane czy to sa modele testowe aby łatac je potem poprawkami
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Chcecie powiedzieć, że wasze oczy widzą ostro wszystkie krawędzie [liniowe odcięcie] z kilku metrów? Chyba żart. 😁 Przyzwyczajeni jesteście do telefonów i efektów softowego wyostrzania obiektów. Gdy gdy aparat robi naturalne zdjęcia, to wydaje się wam, że jest źle.

@pejosz twoje pierwsze zdjęcie ma ostry pierwszy a rozmyty drugi plan, co jest zgodne z naturą ludzkiego oka. W przypadku śledzi, z uwagi na specyfikację obiektywów w modelach S20 nie wyostrzysz zdjęć robionych z małej odległości. Niestety trzeba poznać swoje urządzenie, dowiedzieć się troszkę o jego funkcjonalności.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pejosz  Owszem widziałem 😁

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Użytkownicy mają na myśli rozczarowanie jakie spotyka ich z kazda kolejna generacja S. W moim odczuciu S10 robiło duzo lepsze zdjęcia niz S20. Ponieważ dla mnie aparat w telefonie byl istotny, takie rozczarowanie bolało.
Użytkownik kupuje produkt potencjalnie zgodny z marketingowym bełkotem, nie musi znać się na szczegółach technicznych, oczekuje jedynie ze bedzie tak jak było, albo lepiej. A nie jest. :smiling-face: Bateria, nagrzewanie się i gorsze zdjecia, to chyba kpina jak na telefon za takie pieniądze.
pejosz
Explorer
Opcje
ktoś tutaj myli pojęcia. po co jest duża matryca? przykladowo aparat cyfrowy z przed 10 lat i zdjęcia wykonane matryca 8 mpx po powiększeniu są ostre. tutaj w s20 ultra masz ultra aparat ale zdjęcia są nie ostre mało tego są cyfrowo nieudolnie poprawiane.
Donayo
Voyager
Opcje
Moje oczy widzą jak widzą, ale aparaty robią lepsze zdjęcia niż te, które można tu zobaczyć, więc nie wiem czemu na siłę bronisz Samsunga.
pejosz
Explorer
Opcje
może to pracownik samsunga. Zdjęcia są fatalne, jakość jak 10 lat temu. Lubię nakładkę samsunga ale aparat to katastrofa.
MarcinZarucki
Journeyman
Opcje
Posiadam s20 ultra.Co próba naprawy softowej to coraz gorzej z tą ostrością.Pomaga zablokowanie autofokusa na punkcie (Jak się trafi oczywiście)lub tryb pro i ręczne ustawianie.Autofocus to porażka.Samsungu wstydź się.