Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o wskaźnik ikon aplikacji Wiadomości - nieprzeczytane SMSy

(Temat utworzony: 13-05-2020 01:41 PM)
19409 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam,

mam pytanie czy to normalne czy nie do końca (Android 10 na Gaxy S9): kiedy do mnie przychodzi SMS - widzę "dymek" na pasku powiadomień, jest dźwięk+wibracja i podgląd wiadomości po rozwinięciu paska w dół. No i oczywiście "1" na ikonie apki Wiadomości (lu inna cyfra jeśli SMSów jest więcej). Problem (dla mnie) zaczyna się kiedy usunę powiadomienie z paska opcja 'wyczyść' lub przesunięcie tekstu wiadomosci na bok - bo mimo, że nie odczytałem widomości w natywnej apce, znika mi wkaźnik na ikonie apki. I to mnie strasznie wkurza, bo jak wejdę do apki to widzę niebieskie cyferki z ilością nieprzeczytanych wiadomości, ale na ikonie - nie ma żadnej. Czy tak powinno być??? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Cieszę się, że udało się rozwiązać problem!

Nadka16
First Poster
Opcje
Witam,
Na pulpicie, przy ikonie wiadomości ostatnio nie mam cyfry z ilością nowych sms, po mimo, że jest dymek wiadomości. Porównałam ustawienia wiadomości z identycznym telefonem (s9+) i okazuje się, że w ustawieniach nie mam "wskaźnik ikon aplikacj"
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Nadka16  Witam

prosze jeszcze zerknąć na te ustawienia:

Ustawienia - powiadomienia - ustawienia zaawansowane - pokazuj ikony powiadomień

W tej sytuacji proszę usunąć preferencję aplikacji - można to zrobić przy pomocy sekwencji: Ustawienia -> Aplikacje -> Trzy kropeczki w prawym górnym rogu -> Zeruj preferencje aplikacji

Nadka16
First Poster
Opcje
@PrzememM Tak! Zrobione, dziękuję
0 Like
Members_sWx07if
First Poster
Opcje

Witam, mam tel Samsung Galaxy a52s, wchodząc w ikonę wiadomości, pod napisem była widoczna liczba nieprzeczytanych wiadomości, po tygodniu tego nie ma, a to mi utrudnia życie, dołączam fotkę , pod tym napisem była widoczna liczba, co zrobić żeby znowu się pojawiała ?

IMG20220618210105.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_sWx07if  Witam

Chodzi o ten komunikat?

Screenshot_20220618-214144_Messages.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_sWx07if, mam dwie nowe nieprzeczytane wiadomości. Sprawdzę za kilka dni czy napis o nieprzeczytanych wiadomościach będzie się wyświetlał w dalszym ciągu.

Members_q4NF5MT
Student
Opcje

Witam czy może mi ktoś pomóc na samsung A50 na ikonie wiadomości nie pokazuje liczby wiadomości, nie umiem rozkminić dlaczego.

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam,
Proszę wejść-> ustawienia-> powiadomienia-> Wiadomości-> wskaźnik ikon aplikacji
Members_q4NF5MT
Student
Opcje

Wielkie dzięki córa mi to znalazła.

0 Like