Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z ekranem s20Fe 5g

(Temat utworzony: 16-10-2020 08:25 PM)
20816 Wyświetlenia
ubitek
Explorer
Opcje
Cześć, czy ktoś ma również problemy z ekranem? W moim s20 FE 5G dziwnie działa dotyk. Działa jakby za bardzo.. ciężko to opisać. Jest zbyt czuły. Nawet podczas rozmowy przez telefon, dotyk ucha potrafi odblokować telefon. Najdziwniejsze jest to, że czasem np. Przy pracy w Excelu potrafi dotyk mocno przycinać, trzeba często mocniej kliknąć żeby coś złapało. Dotyk jest na tyle czuły, że telefon leżący w kieszeni potrafi sam powłączać różne aplikacje, bądź próbuje rozpoznać odcisk palca, mimo że dotyka spodni. Tak chyba nie powinno być w telefonie za 3000.
104 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Ogólnie firmą Samsung, wydała szereg aktualizacji, które miały rozwiązać problemy z ekranem. Jedym to pomogło innym nie. Monitoruj sytuację i w razie potrzeby pisz na forum.
0 Like
JareckDaniels
Journeyman
Opcje
jednak nie pomogło. tylko znacząco zmniejszyło problem. pojawia się rzadziej i na dużo mniejszym obszarze, ale nadal jest. przykre.... telefon za 3700 a takie cyrki ....
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Jedynie co Ci mogę poradzić w tym momencie to przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopi zapasowej ( jeżeli możesz sobie na to pozwolić). Zabieg ten niestety usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch. Oprócz tego bezpośrednie raportowanie o błędach do firmy Samsung, poprzez aplikację SM poparte dowodami (np. screenami lub filmami). Ogólnie swoje problemy na samym początku miało A51, ale przez aktualizacje udało się je poprawić. Wydaje mi się, że im częściej i więcej osób będzie raportowało błędy tym szybciej problem zniknie całkowicie.
0 Like
JareckDaniels
Journeyman
Opcje
dobrze, spróbuję przywrócić ustawienia fabryczne. jednak problem nie jest mniejszy, teraz miałem martwe prawie pół ekranu. Samsung stracił bezpowrotnie moje zaufanie zamiatając temat pod dywan i nic z tym nie robiąc

Screenshot_20201229-101840_Touch Screen Test.jpg

Lukas11pl
Student
Opcje

Mam ten sam problem z ekranem. Wysłałem telefon na rękojmię do sklepu (jedna z sieciówek) i został wymieniony ekran oraz bateria. Problem nadal występuje więc wysłałem go 2 raz. Tym razem serwis oraz sklep twierdzą, że wszystko jest ok i rękojmia nie została uznana. Oczywiście też robię sobie screen testy z niedziałającą 1/3 ekranu. Ta cała sytuacja to jakiś żart.. Telefon za 3,5k.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Lukas11pl 

Możesz się udać do serwisu w celu diagnostyki ekranu, niżej podaję link do serwisu.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Lukas11pl
Student
Opcje

Zgodnie z sugestią udałem się do serwisu w celu diagnostyki ekranu. Udało mi się nawet wywołać jedną z wad ekranu przy osobie odbierającej telefon (wariowanie ekranu przy multi-touch, miałem zapisane screeny z screentestu w galerii z momentów kiedy ekran nie reagował na dotyk). Mówiłem też, że wady występują w losowych momentach a nie ciągle. Osoba odbierająca telefon pomazała jednym palcem po ekranie i powiedziała ze wszystko działa. Kolejnego dnia dostałem sms z informacją o odbiorze telefonu. Powiedziano mi, że wszystko działa. Zapytałem o moment w którym przy nich udało mi się wywołać wadę ale liczy się tylko ich stanowisko diagnostyczne. Na koniec powiedziano mi również, że nigdy nie słyszeli o żadnej wadzie ekranu Samsungów S20 FE 5G :face-with-tears-of-joy: Co dalej? mam brać prywatnego rzeczoznawcę i iść z tym do sądu, mimo, że telefon jest nowy i na gwarancji? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ciężko będzie doradzić jakieś rozwiązanie na forum. Jeżeli masz możliwość to spróbuj zgłosić usterkę do innego punktu serwisowego. Spróbuj również nagrać film przedstawiający usterkę i dołącz go do zgłoszenia reklamacyjnego. Poczekaj również na podpowiedzi od pozostałych użytkowników.

CINO89
Journeyman
Opcje
Podczas szybkiego pisania dwoma palcami często wskakuje inna litera. Nie jest tak zawsze ale mam wrażenie że nasila się z czasem od restartu telefonu.   Czasami telefon nie reaguje na dotyk w konkretnym punkcie. Nie mogę np. cofnąć strony. Podczas przewijania strony czasami przewija szybciej niż ja przesuwam palcem itp. 

Gdzieś znalazłem filmik na którym testują multitouch i u mnie jest podobny efekt.
Na załączonych zdjęciach z testu widać kreski w poziomie choć dotykałem ekran punktowo bez przeciągania dwoma palcami na przemian po prawej i lewej stronie ekranu. 

To samo się dzieje niezależnie od aplikacji do testu.

Czy u was jest tak samo? 

image

image

image

image

0 Like
CINO89
Journeyman
Opcje
https://photos.app.goo.gl/dHisS4r1cWxqYKBU8

Czy to wada telefonu? Czy jest odsyłać do serwisu?
0 Like