Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z szybkim ładowaniem

(Temat utworzony: 07-05-2021 10:27 AM)
2710 Wyświetlenia
Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Witam,  mam bardzo irytujący problem. Objawia się tylko kiedy używam telefonu. Podczas używania telefon ładuje się bardzo wolno, 3 godziny to za mało żeby się naładował. Sytuacja się zmienia jeżeli wygasze ekran,  wtedy wraca szybkie ładowanie. Dodam że na pasku ciągle pokazuje się "szybkie ładowanie "

Ładowarki na których sprawdzałem to produkt xiaomi 18w. W teorii działa ale jak wygasze ekran, wtedy owszem faktycznie szybko ładuje 

Czy tylko ja mam taki problem? Reklamować telefon? Zamówiłem 25w ładowarkę od Samsunga, czy to coś zmieni? 

W aktualnym stanie nie da się używać i ładować jednocześnie bo trwało by to wieki.

0 Like
16 Odpowiedzi
Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

TA800

Zauważyłem bardzo ważna rzecz,  jeżeli telefon jest chłodny to wszystko działa prawidłowo, gorący nie jest a jednak dalej za ciepły na szybkie ładowanie 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pomysłowy, telefony S21 nie wspierają ładowania 45W. Podłączając ładowarkę Samsung EP-TA845 o mocy 45W telefon będzie ładowany mocą 25W. Ponadto nomenklatura dotycząca ładowania w urządzeniach Samsung jest następująca:

• 15W - szybkie ładowanie (AFC- Adaptative Fast Charging)
  • 25W - superszybkie ładowanie
  • 45W - superszybkie ładowanie 2.0

0 Like
marcin986
Pioneer
Opcje
Wyłączałeś, włączałeś funkcje szybkie ładowanie w ustawieniach?
0 Like
Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Tak

0 Like
Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Ogólnie zauważyłem że mam problem jakby z czujnikiem temperatury, chyba że jest ktoś w stanie to wyjaśnić 

Dlaczego jest taka obrzynia rozbieżność w temperaturze? Coś ewidentnie jest nie tak moim zdaniem

Screenshot_20210507-131712_AnTuTu Benchmark.jpg

Screenshot_20210507-131717_AnTuTu Benchmark.jpg

0 Like
Pomysłowy
First Poster
Opcje
Masz rację @nismo . Źle przemyślana odpowiedź. Dziękuję za korektę .
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_SdF89y1, hej, nie wiem, czy Twoje pytanie nadal jest aktualne, ale z tego, co się orientuję, to temperatura procesora może być wyższa od temperatury baterii. Czy konkretnie w Twoim przypadku jest to normalna rozbieżność temperatur? Nie jestem w stanie powiedzieć. Dodatkowo te niby mierzące temperaturę aplikacje nie są miarodajne i prawie nigdy nie pokazują realnych temperatur.

Jeśli jest to dla Ciebie ważne albo obawiasz się, że sprzęt jest niesprawny, najlepiej jest udać się do autoryzowanego serwisu i sprawdzić telefon na miejscu. Zdalnie po części możemy tylko gdybać. Lista najbliższych punktów serwisowych: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.