07-05-2021 10:27 AM
Witam, mam bardzo irytujący problem. Objawia się tylko kiedy używam telefonu. Podczas używania telefon ładuje się bardzo wolno, 3 godziny to za mało żeby się naładował. Sytuacja się zmienia jeżeli wygasze ekran, wtedy wraca szybkie ładowanie. Dodam że na pasku ciągle pokazuje się "szybkie ładowanie "
Ładowarki na których sprawdzałem to produkt xiaomi 18w. W teorii działa ale jak wygasze ekran, wtedy owszem faktycznie szybko ładuje
Czy tylko ja mam taki problem? Reklamować telefon? Zamówiłem 25w ładowarkę od Samsunga, czy to coś zmieni?
W aktualnym stanie nie da się używać i ładować jednocześnie bo trwało by to wieki.
07-05-2021 12:02 PM
TA800
Zauważyłem bardzo ważna rzecz, jeżeli telefon jest chłodny to wszystko działa prawidłowo, gorący nie jest a jednak dalej za ciepły na szybkie ładowanie
07-05-2021 12:30 PM
@Pomysłowy, telefony S21 nie wspierają ładowania 45W. Podłączając ładowarkę Samsung EP-TA845 o mocy 45W telefon będzie ładowany mocą 25W. Ponadto nomenklatura dotycząca ładowania w urządzeniach Samsung jest następująca:
07-05-2021 01:05 PM
07-05-2021 01:21 PM
Tak
07-05-2021 01:23 PM
Ogólnie zauważyłem że mam problem jakby z czujnikiem temperatury, chyba że jest ktoś w stanie to wyjaśnić
Dlaczego jest taka obrzynia rozbieżność w temperaturze? Coś ewidentnie jest nie tak moim zdaniem
07-05-2021 01:45 PM
07-06-2021 02:25 PM
@Members_SdF89y1, hej, nie wiem, czy Twoje pytanie nadal jest aktualne, ale z tego, co się orientuję, to temperatura procesora może być wyższa od temperatury baterii. Czy konkretnie w Twoim przypadku jest to normalna rozbieżność temperatur? Nie jestem w stanie powiedzieć. Dodatkowo te niby mierzące temperaturę aplikacje nie są miarodajne i prawie nigdy nie pokazują realnych temperatur.
Jeśli jest to dla Ciebie ważne albo obawiasz się, że sprzęt jest niesprawny, najlepiej jest udać się do autoryzowanego serwisu i sprawdzić telefon na miejscu. Zdalnie po części możemy tylko gdybać. Lista najbliższych punktów serwisowych: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/