Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z szybkim ładowaniem

(Temat utworzony: 07-05-2021 10:27 AM)
2709 Wyświetlenia
Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Witam,  mam bardzo irytujący problem. Objawia się tylko kiedy używam telefonu. Podczas używania telefon ładuje się bardzo wolno, 3 godziny to za mało żeby się naładował. Sytuacja się zmienia jeżeli wygasze ekran,  wtedy wraca szybkie ładowanie. Dodam że na pasku ciągle pokazuje się "szybkie ładowanie "

Ładowarki na których sprawdzałem to produkt xiaomi 18w. W teorii działa ale jak wygasze ekran, wtedy owszem faktycznie szybko ładuje 

Czy tylko ja mam taki problem? Reklamować telefon? Zamówiłem 25w ładowarkę od Samsunga, czy to coś zmieni? 

W aktualnym stanie nie da się używać i ładować jednocześnie bo trwało by to wieki.

0 Like
16 Odpowiedzi
Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Screenshot_20210506-173517_Battery Charging Monitor.jpg

Screenshot_20210506-185440_Battery Charging Monitor.jpg

 dodaje zdjęcia do zoobrazowania 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Members_SdF89y1 Jaką ładowarką ładujesz telefon ( ile w) ?

Wykonujesz jakieś czynności podczas włączonego ekranu?

Czy podświetlając tylko ekran ładowanie również ulega gwałtownemu pogorszeniu ?

Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

18w od xiaomi

Żadnych,  tylko włączenie 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Podejrzewam problem z ładowarką, która nie jest ogólnie przystosowana do ładowania takiego urządzenia. Na twoim miejscu miejscu:

1. Wykonałbym przywrócenie ustawień fabrycznych na urządzeniu bez przywracania danych z kopii zapasowej.  Wówczas dokonałbym sprawdzenia ładowania urządzenia.  Jeżeli problem dalej będzie występował to przywróciłbym kopie zapasową. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z urządzenia, dlatego polecam  je sobie zgrać np. za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. 

2. Wstrzymał się z jakąkolwiek reklamacją, do czasu dostarczenia i sprawdzenia zamówionej ładowarki (25W   Samsung). Jeżeli po sprawdzeniu opisany przez Ciebie problem dalej będzie występował, to wówczas zgłosiłbym się z urządzeniem do serwisu lub go zareklamował. 

Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Ustawnia fabryczne zrobiłem, sprawdzałem na wielu ładowarkach, powerbankach, na każdym schemat taki sam: włączony ekran bardzo wolne ładowanie. Nie ważne czy ładowarka ma 10w czy  18 zawsze prąd spada do około 5w

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Ok, a jakakolwiek ładowarka była wyprodukowana przez firmę Samsung (miała 15 w lub więcej)  ?

Members_SdF89y1
Apprentice
Opcje

Tylko jedna od Samsunga, ale ma 10w

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Z tego co pamiętam dopiero od 15w jest dostępne szybkie ładowanie, a parząc na serie  S21, to 10w ładowarka jest za słaba na używanie urządzenia i ładowanie.  Generalnie napisałem Ci powyżej, co ja bym zrobił na Twoim miejscu. Decyzja należy do Ciebie, możesz również poczekać na odpowiedzi pozostałych użytkowników forum. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jaki model ładowarki zamówiłeś? EP-TA300 czy EP-TA800? Superszybkie ładowanie będzie dostępne wyłącznie w modelu EP-TA800.