25-05-2020 06:56 PM
Jeśli to jest oficjalne forum Samsunga to mam nadzieje że Pan Samsung przeczyta to lub ktoś kto zajmuje się oprogramowaniem. Moim zdaniem jest coś ewidentnie nie tak z nową wersją systemu. Przedstawię jak to u mnie wygląda. Sytuacja ma miejsce na dwóch telefonach M21 oraz S10+ oba kupione w sklepie z czystym softem na najnowszej dostępnej na te modele wersji oprogramowania. Z kartą Play (prepaid) za każdym uruchomieniem telefonu pojawia się komunikat " problem z połączeniem lub błędny kod MMI" na środku ekranu. Reset, przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga. Sugestia od Samsunga – sprawdzić kartę sim i ewentualnie wymienić a jeśli nie pomoże to serwis. Nie po to kupuje telefon aby na drugi dzień oddawać do serwisu. Oddam do sklepu i cześć! Od operatora to samo jeśli nie pomoże to skierować się do producenta telefonu. Tak więc wymieniłem kartę sim i jak łatwo zgadnąć nic się nie zmieniło problem nadal występuje. Moim skromnym zdaniem oczywiste jest że wina leży po stronie telefonu i piłeczka jest do Samsunga. Co istotne dodam iż nie ma takiego problemu na innych telefonach sprawdzałem na OnePlus I Huawei. Niefajnie…
25-05-2020 07:41 PM
25-05-2020 09:22 PM
To ja odpowiem tak, nie dokońca należy wierzyć w to co mówią po stronie operatora.
25-05-2020 10:23 PM
@Anonymous User, czy na telefonach była przywracana kopia zapasowa? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym.
25-05-2020 10:51 PM
czy wgranie nowego softu pomoze w bledzie ktory wystepuje po wsadzeniu karty sim do tel problem z polaczeniem lub bledny kod MMI w trybie bezpiecznym tez to wychodzi
26-05-2020 07:31 AM
@Kleqot trudno powiedzieć, czy reinstalacja coś zmieni, do puki się jej nie wykona.
Przed jej wykonaniem sprawdziłbym czyszczenie partycji i hard reset.