Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z softem

(Temat utworzony: 26-05-2020 07:31 AM)
864 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Jeśli to jest oficjalne forum Samsunga to mam nadzieje że Pan Samsung przeczyta to lub ktoś kto zajmuje się oprogramowaniem. Moim zdaniem jest coś ewidentnie nie tak z nową wersją systemu. Przedstawię jak to u mnie wygląda. Sytuacja ma miejsce na dwóch telefonach M21 oraz S10+ oba kupione w sklepie z czystym softem na najnowszej dostępnej na te modele wersji oprogramowania. Z kartą Play (prepaid) za każdym uruchomieniem telefonu pojawia się komunikat " problem z połączeniem lub błędny kod MMI" na środku ekranu. Reset, przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga. Sugestia od Samsunga – sprawdzić kartę sim i ewentualnie wymienić a jeśli nie pomoże to serwis. Nie po to kupuje telefon aby na drugi dzień oddawać do serwisu. Oddam do sklepu i cześć! Od operatora to samo jeśli nie pomoże to skierować się do producenta telefonu. Tak więc wymieniłem kartę sim i jak łatwo zgadnąć nic się nie zmieniło problem nadal występuje. Moim skromnym zdaniem oczywiste jest że wina leży po stronie telefonu i piłeczka jest do Samsunga. Co istotne dodam iż nie ma takiego problemu na innych telefonach sprawdzałem na OnePlus I Huawei. Niefajnie…

0 Like
5 Odpowiedzi
Kleqot
First Poster
Opcje
mam to samo kolego co w takiej sytuacji zrobic ? Dodam ze tez mam s10+ byl wymieniany wyswietlacz bo bylo wypalenie i za kazdym wsadzeniem karty sim wyskakuje mi blad problem z polaczeniem lub bledny kod MMI
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

To ja odpowiem tak, nie dokońca należy wierzyć w to co mówią po stronie operatora. :face-with-rolling-eyes:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, czy na telefonach była przywracana kopia zapasowa? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym.

Kleqot
First Poster
Opcje

czy wgranie nowego softu pomoze w bledzie ktory wystepuje po wsadzeniu  karty sim do tel problem z polaczeniem  lub bledny kod MMI w trybie bezpiecznym tez to wychodzi

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kleqot trudno powiedzieć, czy reinstalacja coś zmieni, do puki się jej nie wykona.

Przed jej wykonaniem sprawdziłbym czyszczenie partycji i hard reset.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like