Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z s21 ultra

(Temat utworzony: 20-09-2021 11:26 PM)
745 Wyświetlenia
Members_BtoqnMs
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem z aktualizacjami. Pojawia mi się komunikat "łączenie z serwerem" a potem "błąd rejestracji". Również nie działa mi google pay ponieważ nie udalo sie ukończyć konfiguracji. Telefon nie był rootowany wrocil nie dawno z serwisu.

0 Like
23 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa danych użytkownika z telefonu. Czy przywracałeś kopię zapasową po odebraniu telefonu z serwisu?

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Members_BtoqnMs
First Poster
Opcje

Wykonałem ta czynność tak samo jak hard reset nie pomogło. Nie przywracałem danych w telefonie po powrocie z serwisu 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W jaki sposób łączysz się z Internetem? Wi-Fi czy dane operatora?

Members_BtoqnMs
First Poster
Opcje

Próbowałem obu metod.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Napisz jeszcze jakie posiadasz aktualnie oprogramowanie oraz wariant telefonu zgodnie z poniższą wskazówką.

Wskazówka - sprawdzanie wariantu i wersji oprogramowania
Przejdź kolejno w telefonie do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu i napisz jakie posiadasz wartości w miejscach czerwonych ramek widocznych na poniższym zrzucie ekranowym.

wariant.png

Members_BtoqnMs
First Poster
Opcje

Samsung Galaxy s21 ultra

G998BXXU3AUG4

EVR/EVR,EVR/EUX/EVR

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Telefon pochodzi z brytyjskiej sieci EE. Nie powinno to jednak wpłynąć na możliwość sprawdzania dostępności oprogramowania. Sprawdź czy komputerowa aplikacja Smart Switch wyszuka nowsze oprogramowanie. Aplikację na komputer możesz pobrać z poniższego odnośnika.

https://www.samsung.com/pl/apps/smart-switch/

Members_BtoqnMs
First Poster
Opcje

Udalo sie zaktualizować ale nic to nie pomogło google pay dalej nie działa i wyskakuje błąd rejestracji 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety nie mam więcej pomysłów. Musisz poczekać na podpowiedzi od innych forumowiczów.