Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

eSIM/VoLTE w Orange, a 21ultra

(Temat utworzony: 25-09-2021 05:31 PM)
552 Wyświetlenia
VEndriuV
Pioneer
Opcje
Witam, mam pytania, bo przeszedłem do Orange z Play i :

1.VoLTE w play działało nornalnie była ikonka, ze opcja działa tutaj nic, mimo, ze usługa aktywna, opcja włączona i jest zasięg LTE/5G. Czyżby fikcja w Orange, ze niby mają i działa, ale tylko na papierze?

2.eSIM - postanowiłem przetestować bo w sumie może się przydać czasem włożyć druga kartę, a mam wersję z miejscem na jedną. Dziwna sytuacja bo, gdy wyciągnę kartę fizycznie to esim działa tylko w trybie sms/rozmów bez internetu. Musi być jakakolwiek karta w środku to wtedy łapie internet. Kojarzy ktoś temat? Bo dziwny, eSim skoro byle jaka karta musi być w środku nawet wyłączona.
Od razu uprzedzę według obsługi Orange VoLTE jest obsługiwane przez eSIM. 

image

0 Like
6 Odpowiedzi
Citizen2020
Voyager
Opcje
W Orange nie pojawia się ikona. Wykonaj połączenie i sprawdź czy masz informację, że jesteś na LTE, jeśli tak to VoLTE działa. Ikona pojawia się przy WiFiCalling.
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Wprawdzie nie mam S21 Ultra a Note 20 Ultra od roku na esim w Orange i internet działa bez problemu. Możliwe że potrzebny będzie sms konfiguracyjny od Orange.
VEndriuV
Pioneer
Opcje
A nie masz żadnej karty włożonej? Nawet jakiejś starej itd?
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Tylko esim mam.
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

W "preferowane karta sim" w danych komórkowych powinieneś mieć możliwość wyboru esim. Przynajmniej ja miałem taką możliwość gdzie po za fizyczną kartą Playa miałem esim z Flexa. Oczywiście sms konfigurowalny internet to podstawa. W końcu zmieniłeś operatora. 

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Tak to wyglada u mnie. Internet dziala bez problemu. Nie mam zadnej karty w szufladce. Sprawdz ustawienia internetowe, bo moze zostaly Ci po Play jakies dziwne konfiguracje :winking-face: Screenshot_20210926-112834_Call settings.jpg