Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem

(Temat utworzony: 19-12-2021 09:24 AM)
1636 Wyświetlenia
vkris
First Poster
Opcje
Hej. Mam problem z mikrofonem w swoim s21 gdyż jak rozmawiam przez telefon druga osoba mnie słyszy jakbym gadał przez jakąś szybę lub folie i słychać strasznie nie wyraźnie. Czyściłem dane pamięci telefonu w aplikacjach i nadal beż zmian...
aszumny
First Poster
Opcje

witam Dzięki za podpowiedzi, ale nie pomogły wcale jedyne co mogłem zrobić telefon przywrócić do stanu pierwotnego i zrobiłem totalny reset. wiecie co najlepsze jest właśnie to że pomogło i działa tak jak przed awarią. Dzięki wielkie za wasze chęci Pozdrawiam Artur 

0 Like
Robo3
Explorer
Opcje

aszumny - po resecie wszystko działa ok do tej pory ? 

pzdr.

0 Like
kro253
Apprentice
Opcje

Hej, mam bardzo podobny problem w S21 5G. W Teście *#0283# słyszę pełno przerywań. W aplikacji Samsung Members z kolei słyszę się bezbłędnie (oba mikrofony), podobnie z resztą kiedy nagrywam się przez dyktafon - górny i dolny mikrofon działają bez zarzutu. Jedynie podczas rozmowy i podczas testu *#0283# bardzo przerywa dolny mikrofon. Kiedy rozmawiam przez telefon ludzie mnie w ogóle nie rozumieją. Wyłączenie VoLte oraz połączeń przez wifi nic nie dało. Soft reset i hard reset również nie pomogły 😞 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kro253  Niestety w tym przypadku będzie konieczny serwis jak już wcześniej wspomniał kolega. 

Cypis
First Poster
Opcje

Miałem podobny problem, gdy rozmawiałem z kimś raz mnie było słychać głośniej, a raz głos był przytłumiony. Rozmawiac normalnie się dało tylko na słuchawkach albo na głośnomówiącym co na dłuższą metę było upierdliwe. Dodam że telefon kilka dni wcześniej sie zamoczył w wodzie. Oddałem do serwisu, wymienili gniazdo ładowania i problem zniknął.

0 Like
Members_EchunSk
First Poster
Opcje

Witam. Mam też podobny problem, Samsung S21 podczas rozmowy telefonicznej nie działa mikrofon i głośnik, kompletna cisza i połączenie przerywane jest po 10-20 sekundach, obojętnie czy to rozmowa przychodząca czy wychodząca (przez Whatsapp działa wszystko normalnie). Podmieniłem kartę Sim, czyściłem Cache w aplikacjach, zrobiłem twardy Reset nic nie pomogło. Jedynie gdy wyłączę telefon i włączę to działa wszystko normalnie ale tylko przez parę godzin i znów to samo. Już nie wiem co robić. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Members_EchunSk możesz jeszcze spróbować wyczyścić dane aplikacji Telefon poprzez:
Ustawienia>Aplikacje>Telefon>Domyśna Pamięć>Wyczyść Dane.

Jeśli to nie pomoże, to pozostaje wizyta w serwisie. Listę serwisu znajdziesz pod tym linkiem:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Mati100
Navigator
Opcje
problem jest taki ze nagle z dnia na dzien przestał mi dzialac mikrofon dolny w telefonie, gorny dziala dobrze a na dole w ogole nic da sie rozmawiac ale to chyba przez gorny a tak to filmy tylko z mikrofonem slychac tylko w gornym glosniku da sie to jakos naprawić? a i telefon nigdy nie został zalany itd
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati100  Cześć 

Próbowałeś robić testy mikrofonu aby dokładnie je sprawdzić?

Jeżeli problem jest wyraźny i nie działa to pozostaje serwis.