10-09-2019 01:40 PM
Witam
Mam S10+ używam funkcji Smartlock, niestety średnio co 2-3 dni inteligentna blokada zawodzi i telefon, albo jest wiecznie odblokowany, albo wiecznie zablokowany. Dopiero reset urządzenia pomaga. Proszę o pomoc.
11-09-2019 11:46 AM
@Kosiara Jak nie chcesz wykonać hard reset, to wszystkie problem, jakie masz, nie są możliwe do rozwiązania.
11-09-2019 11:56 AM
11-09-2019 02:30 PM
@mirudo24 Niestety muszę przyznać rację, że funkcja Smart lock kuleje ogólnie. Fajny pomysł ktoś miał, ale zawodzi trochę i powinni to dopracować. Nie będę resetować do fabrycznych telefonu którego mam nówkę od 1,5 tygodnia i przeżył tylko jedna aktualizację zabezpieczenia z lipca do sierpnia. Zrobiłem dzisiaj wipe cache Partition i zobaczę czy trochę się ogarnię. Śmieszy mnie to, że telefon za ponad 3 kafle, a wszędzie radzą hard reset po tygodniu użytkowania na jakieś problemy, które nie powinny mieć miejsca. Zwłaszcza, że to już nie jest nowinka i kilka poprawek dostał. Pozdrawiam
11-09-2019 02:45 PM
@Kosiara, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę internetową frazę związaną z brakiem działania funkcji Smart Lock i otrzymujemy mnóstwo wyników (np. Smart Lock doesn't work). Moim zdaniem funkcja nie została dopracowana przez Google i dlatego problem pojawia się na telefonach różnych producentów. Dodam, że problem występuje niezależnie od ceny urządzenia. Nie twierdzę, że funkcja nie działa na wszystkich telefonach, ale przeglądając internet można znaleźć mnóstwo zgłoszeń od użytkowników różnych telefonów.
11-09-2019 09:36 PM
@Kosiara telefon za "3 kafle" nie ma tu nic go rzeczy. Trzeba umieć rozdzielić software od hardware. To tak jakby mieć pretensje do producenta laptopa, że jakaś funkcja w systemie nie działała poprawnie.
11-09-2019 11:06 PM
@Kosiara Ciekawy jestem, kto odpowiada za funkcja Smart lock ? Samsung czy ktoś inny ?
03-05-2020 04:50 PM
Funkcja Smart Lock działa bez zazutu, tylko ludzie nie do konca wiedzą jak ona działa i jak z niej kożystać.
Też miałem z tym problem bo blokowałem telefon przyciskiem zasilania a telefon i tak nie był zablokowany(otwarta kłódka). Ustawione miałem inteligętne skanowanie ( tęczówka, twarz, odcisk palca)
Funkcja Smart lock opiera się o zaufaną lokalizację(GPS, Wi-Fi, sieć komórkowa oraz połączenia bluetooth)
Jakiekolwiek urządzenie połączone np. przez bluetooth (słuchawki,zegarek,głośnik itp.) i dodane do zaufanych funkcja Smart Lock rozpoznaje jako zaufaną lokalizację bo jesteś w pobliżu i nie blokuje telefonu żeby łatwiej było z niego kożystać.
W moim przypadku był to smartband, oraz słuchawki podłączone przez bluetooth.dodatkowo dodany adres domowy i pracy na podstawie twojej pozycji GPS funkcja Smart Lock wykrywa zaufaną lokalizację.
Aby telefon blokował się za każdym razem wystarczy usunąć zaufane urządzenia i lokalizację typu dom praca.