Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z blokadą ekranu w s9

(Temat utworzony: 18-05-2019 08:26 PM)
3967 Wyświetlenia
Dejvplay
First Poster
Opcje

Mimo, że ustawiłem w swoim s9 żeby żadnej blokady nie było (wyłączam na przycisku, po jakimś czasie "nic nie robienia" pojawia mi się czarny ekran z napisem "przeciągnij ikone żeby odblokować". Jest to skrajnie irytujące i nie moge znaleźć możliwości jak pozbyć się tego z ekranu. Jakiś pomysł? 

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dejvplay  Witaj na forum

Spróbuj jak na zdjęciach powinno zadziałać 

Screenshot_20190518-204330_Settings.jpgScreenshot_20190518-204317_Settings.jpgScreenshot_20190518-205726_Settings.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dejvplay, czy jeżeli nie zablokujesz telefonu przyciskiem i telefon sam się wygasi to po jakimś czasie przy próbie włączenia ponownie pojawia się ekran blokady i musisz przeciągnąć palcem?

0 Like
Dejvplay
First Poster
Opcje

Dokładnie tak Nismo. Próbowałem zrobić tak jak sugerował Vdsl2 ale niestety nie pomogło. 

Powoduje to dość duży problem u mnie, bo podczas tego "blokowania" po czasie ubijane są apki działające w tle.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dejvplay, jeżeli problem dotyczy aplikacji to może warto zmienić ustawienia dotyczące optymalizacji i uśpienia aplikacji. Możesz wyłączyć, aby aplikacje nie przechodziły w tryb uśpienia w ustawieniach telefonu (Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > trzy kropki > Ustawienia > Wpr. nieuż. apl. w tr. uśpienia). Możesz również wyłączyć optymalizację baterii dla poszczególnych aplikacji (Ustawienia > Aplikacje > wybierz aplikację > Bateria > Optymaliz. użycie baterii > Wszystkie > odznacz wybrane aplikacje). Daj znać czy to pomogło.

0 Like
Activ
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem i niestety występuje on dalej.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Activ testowałeś już wszystkie powyższe wskazówki?

0 Like
PaulinaŁ
Pioneer
Opcje

Cześć @Dejvplay,

Czasami za dodatkowy ekran blokady odpowiadają doinstalowane aplikacje. Najlepiej uruchom telefon w trybie bezpiecznym i sprawdź, czy jest blokada. Jeśli tak, przejrzyj doinstalowane aplikacje i eliminuj metodą prób i błędów. Możesz też skorzystać ze zdalnego wsparcia przez infolinię. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
0 Like
Activ
First Poster
Opcje

EwaK 

Tak, próbowałem wszystkie powyższe sposoby.

PaulinaŁ

Sposób by był dobry, tylko jest taki problem, że w trybie bezpiecznym (awaryjnym) nie jestem w stanie sprawdzić, czy blokada dalej występuje, gdyż nie ma możliwości włączenia niczego, poza fabrycznymi apk.

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Activ 

Skontaktuj się z infolinią i umów zdalną pomoc. Konsultant sprawdzi jaka aplikacja wprowadza zamieszanie.

0 Like