18-05-2019 08:26 PM
Mimo, że ustawiłem w swoim s9 żeby żadnej blokady nie było (wyłączam na przycisku, po jakimś czasie "nic nie robienia" pojawia mi się czarny ekran z napisem "przeciągnij ikone żeby odblokować". Jest to skrajnie irytujące i nie moge znaleźć możliwości jak pozbyć się tego z ekranu. Jakiś pomysł?
18-05-2019 08:53 PM — edytowano 18-05-2019 09:03 PM
18-05-2019 09:10 PM
@Dejvplay, czy jeżeli nie zablokujesz telefonu przyciskiem i telefon sam się wygasi to po jakimś czasie przy próbie włączenia ponownie pojawia się ekran blokady i musisz przeciągnąć palcem?
20-05-2019 06:05 PM
Dokładnie tak Nismo. Próbowałem zrobić tak jak sugerował Vdsl2 ale niestety nie pomogło.
Powoduje to dość duży problem u mnie, bo podczas tego "blokowania" po czasie ubijane są apki działające w tle.
20-05-2019 08:08 PM
@Dejvplay, jeżeli problem dotyczy aplikacji to może warto zmienić ustawienia dotyczące optymalizacji i uśpienia aplikacji. Możesz wyłączyć, aby aplikacje nie przechodziły w tryb uśpienia w ustawieniach telefonu (Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > trzy kropki > Ustawienia > Wpr. nieuż. apl. w tr. uśpienia). Możesz również wyłączyć optymalizację baterii dla poszczególnych aplikacji (Ustawienia > Aplikacje > wybierz aplikację > Bateria > Optymaliz. użycie baterii > Wszystkie > odznacz wybrane aplikacje). Daj znać czy to pomogło.
04-10-2019 10:38 AM
Mam ten sam problem i niestety występuje on dalej.
05-10-2019 06:30 PM
@Activ testowałeś już wszystkie powyższe wskazówki?
07-10-2019 12:49 PM
Cześć @Dejvplay,
Czasami za dodatkowy ekran blokady odpowiadają doinstalowane aplikacje. Najlepiej uruchom telefon w trybie bezpiecznym i sprawdź, czy jest blokada. Jeśli tak, przejrzyj doinstalowane aplikacje i eliminuj metodą prób i błędów. Możesz też skorzystać ze zdalnego wsparcia przez infolinię.
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
09-10-2019 11:12 PM
EwaK
Tak, próbowałem wszystkie powyższe sposoby.
PaulinaŁ
Sposób by był dobry, tylko jest taki problem, że w trybie bezpiecznym (awaryjnym) nie jestem w stanie sprawdzić, czy blokada dalej występuje, gdyż nie ma możliwości włączenia niczego, poza fabrycznymi apk.
10-10-2019 01:20 PM
Cześć @Activ
Skontaktuj się z infolinią i umów zdalną pomoc. Konsultant sprawdzi jaka aplikacja wprowadza zamieszanie.