Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem

(Temat utworzony: 18-10-2021 11:24 AM)
3140 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Angela_97
Apprentice
Opcje
Hej, mam Galaxy s20 fe i nie wiem czy tylko ja tak mam czy ten telefon generalnie taki jest, ale jakość zdjęć i nagrań jest okropna. Delikatnie się coś ruszy przy robieniu zdjęcia i już obszar jest cały zamazany, nie są to ruchy jakby ktoś skakał, ale zwykła zmiana ułożenia głowy czy ręki sprawia, że zdjęcie się do niczego nie nadaje. Nagrania to same piksele, już nie mówię o włączeniu trybu stabilizacji, bo wtedy to wgl nic nie widać. Przy moim poprzednim telefonie tak nie było, miał gorszy aparat, a mogłam robić zdjęcia z sukienką powiewającą na wietrze i obraz był gładki jak pupka niemowlaka. Przy tym telefonie mam wrażenie, że gdybym chciała zrobić tego typu zdjęcie to aparat by się wpół złamał ze stresu. Przy robieniu zdjęcia makro muszę wręcz przestać oddychać, bo najmniejsze drgnięcie dłoni i jest po zdjęciu. Szybka jest czysta, telefon resetowany i nawet przywracany do fabrycznych ustawień. Zdjęcie dla zobrazowania o co chodzi: pani delikatnie ruszyła ramieniem.

image

0 Like
sa3isha
Apprentice
Opcje
Zacina się tylko na początku przy włączeniu. Potem działa normalnie. To by wskazywało na uszkodzony aparat...? 😅😅 Czy tam moduł
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sa3isha  Jeżeli wcześniejsze propozycje rozwiązania problemu nie zadziałały łącznie z hard resetem, pozostanie wizyta w serwisie.

Emerald77
Journeyman
Opcje

Mam duży problem z aparatem tylnym. Po uruchomianiu widzę biały ekran. Dopiero jak zmniejszę zoom poniżej 1.0, albo zwiększę do np. 7-8 to działa poprawnie. 

Aparat przedni działa poprawnie. 

Próbowałem już zerowania aparatu, czyszczenia pamięci cache, aktualizacje aplikacji... wszystko na nic. 

Prośba o pomoc. 

Telefon Samsung Galaxy S20 FE.

System Android 13.

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, pozostaje wykonać reset ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej.

Jeśli to nic nie da, to pozostaje wizyta w autoryzowanym serwisie.
Emerald77
Journeyman
Opcje
A jak tego dokonać?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wchodzimy -> Ustawienia-> zarządzanie ogólne -> resetowanie -> resetuj do ustawień fabrycznych
firmarsclean
Explorer
Opcje
Czy ktoś poradzi) sobie z nieostrymi zdjęciami? A jeżeli tak to w jaki sposób? 
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@firmarsclean  Witam 

A co dokładnie się dzieje aparat w ogóle nie wyostrza zdjęć?

firmarsclean
Explorer
Opcje
tak. totalna masakra autofokus nie działa w ogole
0 Like
tomek310
Navigator
Opcje
S20 plus ten sam problem
0 Like
Top tags