Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem

(Temat utworzony: 18-10-2021 11:24 AM)
3206 Wyświetlenia
Angela_97
Apprentice
Opcje
Hej, mam Galaxy s20 fe i nie wiem czy tylko ja tak mam czy ten telefon generalnie taki jest, ale jakość zdjęć i nagrań jest okropna. Delikatnie się coś ruszy przy robieniu zdjęcia i już obszar jest cały zamazany, nie są to ruchy jakby ktoś skakał, ale zwykła zmiana ułożenia głowy czy ręki sprawia, że zdjęcie się do niczego nie nadaje. Nagrania to same piksele, już nie mówię o włączeniu trybu stabilizacji, bo wtedy to wgl nic nie widać. Przy moim poprzednim telefonie tak nie było, miał gorszy aparat, a mogłam robić zdjęcia z sukienką powiewającą na wietrze i obraz był gładki jak pupka niemowlaka. Przy tym telefonie mam wrażenie, że gdybym chciała zrobić tego typu zdjęcie to aparat by się wpół złamał ze stresu. Przy robieniu zdjęcia makro muszę wręcz przestać oddychać, bo najmniejsze drgnięcie dłoni i jest po zdjęciu. Szybka jest czysta, telefon resetowany i nawet przywracany do fabrycznych ustawień. Zdjęcie dla zobrazowania o co chodzi: pani delikatnie ruszyła ramieniem.

image

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_B0sJyKY, hej, na forum były wątki, w których użytkownicy pisali, że finalnie pomagała jedynie wymiana modułów aparatu w serwisie. Jednak na początek skorzystaj z poradnika, który wyżej zamieścił @PrzemekM. :winking-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_B0sJyKY
First Poster
Opcje

dziękuję za odpowiedź, wszystko zrobiłem według wskazówek na forum oraz osoby z czatu Samsunga, pozostał mi jeszcze full reset tylko muszę jeszcze zgrać dane . Jednym słowem Masakra jeżeli fabrycznie jest uszkodzony aparat , jak w telefonie za prawie 3 tyś można popełniać taki błęd tym bardziej że telefon był reklamowany przez Samsunga jako telefon idealny do robienia zdjęć... 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_B0sJyKY  Niestety przykra sytuacja, proszę w takim razie wykonać reset i informować jak sytuacja będzie dalej wyglądać.

sa3isha
Apprentice
Opcje

Tak jak w tytule, aplikacja aparatu po otwarciu się tnie jak szalona, minelo tyle czasu i do tej pory to jest nienaprawione? to sa jakies kpiny z ludzi. Urzadzenie za prawie 3 tysiace i nawrt taka prosta rzecz jest ciezko ogarnac??? Po prostu jestem załamana poziomem samsunga. Probowalam juz wielu rzeczy jak reset zmiany rozdzielczosci itp i zawsze to samo. Z tego co wiem i czytałam, to duzo osob juz to zglaszalo, wiec to nie jest indywidualny problem. Tyle aktualizacji i nikt sie za to nie weźmie? Totalna porazka. szkoda pieniedzy na telefon w ktorym tak podstawowa rzecz jest zaniedbana i olana.  Nie polecam  👎

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sa3isha  Dzień Dobry

Czy telefon ma zainstalowane wszystkie najnowsze aktualizacje oprogramowania?

Jeżeli tak, i problem dotyczy tylko aparatu proszę wyczyścić dane aplikacji Aparat.

sa3isha
Apprentice
Opcje
Tak dzisiaj była instalowana najnowsza. Dlatego się tak zirytowalam że nadal nic nie ruszyli. Czyściłam i czasem się mniej zacinało, ale to przez krótką chwilę. Nie rozwiązuje to problemu ani trochę, bo kto normalny będzie co parę użyć czyścić non stop dane aplikacji(jeszcze takiej)😅 żeby działała poprawnie. Chore. Dziękuję za odpowiedź lecz nie szukam pomocy bo wiem że z tym moze coś zrobić jedynie lepsza optymalizacja aplikacji./oprogramowania.
0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Osobiście zauważylem że Samsung ma ogromny problem ze swoim oprogramowaniem

S'ki potrafią pięknie chodzić przez pierwsze kilka miesięcy aby później działają tak źle jak średnia półka konkurencji...

Mój S20 działa okropnie, jednak nie mogę sobie pozwolić na hard reset bo zajmie to zbyt dużo czasu, mam za dużo ważnych dokumentów, jeżeli Ty jednak masz taką możliwość to spróbuj wykonać hard reset, jestem przekonany że telefon będzie dział po nim zdecydowanie lepiej

Dla przykładu, S20FE mojej mamy działa wyśmienicie i nie skłamię jeżeli powiem że spokojnie jest 2x szybszy niż mój S20, z tym że mama go używa dopiero 2 miesiące, a ja hard resetowałem telefon rok temu...

Głównie z tego powodu rezygnuje z Samsunga jako przyszły telefon, ponieważ wydajność i niezawodność cenię ponad wszystko przy wyborze smartphona
Maro392
Pathfinder
Opcje
Mam s20 fe i problemów z aparatem nie mam nic się nie tnie, w sumie to poza tym że potrafił się uruchomić ponownie wina pewnie jakiejś apki bo po aktualizacji od kilkunastu dni nie uruchomił się sam siebie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sa3isha  Rozumiem.  Jeżeli problem nadal występuje ciągle aplikacja aparatu się zacina i nie pomogły wszelakie opcja resetu i aktualizacji oprogramowania No to możemy jeszcze skorzystać z gwarancji i zgłosić to usterki je w serwisie może jest coś nie tak z modułem aparatu

Maro392
Pathfinder
Opcje
Chcesz robić zdjęcia przy słabym świetle telefonem to tylko z gcamem od google
0 Like