Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem

(Temat utworzony: 18-10-2021 11:24 AM)
3144 Wyświetlenia
Angela_97
Apprentice
Opcje
Hej, mam Galaxy s20 fe i nie wiem czy tylko ja tak mam czy ten telefon generalnie taki jest, ale jakość zdjęć i nagrań jest okropna. Delikatnie się coś ruszy przy robieniu zdjęcia i już obszar jest cały zamazany, nie są to ruchy jakby ktoś skakał, ale zwykła zmiana ułożenia głowy czy ręki sprawia, że zdjęcie się do niczego nie nadaje. Nagrania to same piksele, już nie mówię o włączeniu trybu stabilizacji, bo wtedy to wgl nic nie widać. Przy moim poprzednim telefonie tak nie było, miał gorszy aparat, a mogłam robić zdjęcia z sukienką powiewającą na wietrze i obraz był gładki jak pupka niemowlaka. Przy tym telefonie mam wrażenie, że gdybym chciała zrobić tego typu zdjęcie to aparat by się wpół złamał ze stresu. Przy robieniu zdjęcia makro muszę wręcz przestać oddychać, bo najmniejsze drgnięcie dłoni i jest po zdjęciu. Szybka jest czysta, telefon resetowany i nawet przywracany do fabrycznych ustawień. Zdjęcie dla zobrazowania o co chodzi: pani delikatnie ruszyła ramieniem.

image

0 Like
49 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Angela_97  Dzień Dobry

TO jak zrobi aparat zdjęcia zależy od wielu czynników, jeżeli mamy np. słabe światło dużo łatwiej jest zrobić rozmazane zdjęcie jeżeli obiekt/osoba jest w ruchu. 

Jeżeli wykonała Pani wszystkie czynności łącznie z hard resetem proponuję udać się do serwisu w celu przeprowadzenia diagnostyki telefonu.

Tutaj znajduje się link do porad jakie kroki należy wykonać w przypadku nieprawidłowo działającego aparatu:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-nale%C5%... 

Angela_97
Apprentice
Opcje
Światło nie ma znaczenia właśnie, różne pomieszczenia już "testowane", w dziennym świetle nawet na zewnątrz jest dokładnie to samo 😞 Zadałam pytanie, bo w poprzednim telefonie miałam gorszy aparat, a robił znacznie lepsze zdjęcia więc dziwne mi się wydaje, że telefon za tysiaka więcej robi gorszej jakości zdjęcia. Czyli jest możliwość, że to jest jakiś wadliwy egzemplarz?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Angela_97  Na obiektywie nie ma naklejonej żadnej folii ochronnej?

Aby się dowiedzieć czy to wadliwy egzemplarz trzeba będzie się udać do serwisu na diagnostykę.

Angela_97
Apprentice
Opcje
Nie ma nic na obiektywie. Czy taka diagnostyka jest robiona, że tak powiem "od reki" czy to trzeba oddać normalnie na gwarancję? Nie znam się na tym, a mam go na raty i żeby rozwiązać umowę z bankiem to najlepiej do 14 dni dlatego oddanie na gwarancję, gdzie on spędzi dwa tygodnie, mi nie odpowiada.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Angela_97  trzeba oddać na gwarancje w autoryzowanym serwisie

Angela_97
Apprentice
Opcje
Okey, dzięki wielkie za pomoc :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Angela_97  proszę dać znać jak będzie po wizycie w serwisie. 

Stiffcio
Pioneer
Opcje
Mam s20fe 5g i zdjęcia przy słabym świetle są po prostu tragiczne.. Godzina 18 brak słońca i zdjęciach można zapomnieć, w domu jedynie z lampa błyskowa i telefon na statywie.. Aparat działa jakby miał z 10 fps.
0 Like
Members_B0sJyKY
First Poster
Opcje

20211205_161040.jpg

witam czy udało się Pani rozwiązać problem z rozmazanymi zdjęciami? mój aparat zachowuje się podonie trzeba stać w miejscu na baczność wystarczy mały ruch obiektu i zdjęcie jest rozmazane . Zrobienie zdjęcia dziecku graniczy z cudem . Czy ktoś oddawał s20 FE 5g do serwisu z podobnym problemem ? 

0 Like