Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Polaczenia przychodzace - abonent niedostepny/Brak polaczen przychodzacych

(Temat utworzony: 12-05-2021 02:57 PM)
6729 Wyświetlenia
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Witam. Od dlugiego czasu mam nastepujacy problem. Moge dzwonic, wysylac sms'y, uzywac internet (mam caly czas wlaczone wifi, siec komorkowa, VoLTE...). Problem polega na tym, ze jak ktos chce sie do mnie do dzwonic, to niejednokrotnie ma problem, bo nie ma sygnalu i slyszy komunikat "abonent chwiliowo niedostepny" itp. itd. Co jest powodem? Byc moze juz wiele osob probowalo sie do mnie dodzwonic - bezskutecznie. POMOCY!!!

Kontakt ze mna w tej chwili to chybil-trafil, jak w LOTTO... 😕 

Na wszelki wypadek mam juz nowa karte sim (duplikat) - ze stara mialem taki sam problem... 😕 Na nowej dziala tak samo... POMOCY!!! 

Karta sim PLUS GSM. 

Telefon nie gubi zasiegu, dziala z pozoru idealnie (S20 Ultra). 
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wckxr Tak, ale jeszcze komentarze muszą być na temat, jak nie wiesz to przeczytaj regulamin i zasady tego forum. 

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@ marcindsgne Kolego , wulgaryzmy zostaw sobie , dzieci patrzą , wyluzuj, telefon zawsze możesz wyrzucić
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@Karmelowy proszę motyw

Screenshot_20210513-032954_Galaxy Themes.jpg

Screenshot_20210513-051510_Samsung Members.jpg

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Rozmowy przez wifi , musi być gdzie indziej , mam wyłączone ,
nawet Huawei ma tez tak ,
Wifi mam załączone , dane komórkowe mam załączone ,
Co do Awast też mam zainstalowany i to nie ma wpływu na dodzwonienie się do mnie,
Kolega @ Kacper2 może mieć rację,
a z drugiej strony
1. Jaki masz system , skoro sie nie aktualizuje
2. Może telefon to szmelc , sprawdź na innym , jeśli masz, potem ewentualnie reklamacja

Screenshot_20210513-034732_Settings.jpg

Screenshot_20210513-034934_Settings.jpg

Screenshot_20210513-034903_Call settings.jpg

Screenshot_20210513-035435_Avast Mobile Security.jpg

0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jeszcze jedno,
Mam nadzieję że nie masz repetera GSM , kiedyś sprawdzałem , to szmelc i wtedy do mnie nie można się było dodzwonić

Inny wariant , to sąsiad takie coś ma , wtedy zgłaszasz do Operatora problem a oni badają zakłócenia na antenie i rozwiązują problem , przy założeniu , że na innym telefonie jest tak samo i telefon jest ok

Screenshot_20210513-042717_Allegro.jpg

0 Like
wckxr
Voyager
Opcje
Dzięki 😀
0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Zaczela mnie zastanawiac pewna kwestia. Mianowicie, czy moze znaczenie ma gdzie telefon ogolem lezy przez wiekszosc dnia. Jak jestem poza domem, to w kieszeni/torbie. Jak jestem w domu, telefon lezy caly czas na zamknietym, wylaczonym laptopie Samsung (model RF711). Moze dysk rozmagnesowuje karte 😶 Nie wiem, przychodza mi do glowy rozne mysli przed zrobieniem hard resetu, bo moze nie warto... 🙄 Dodam, ze poprzenio mialem tez Samsunga, z tym, ze S9 i tez lezal cale dnie na roznych laptopach i wszystko dzialalo.
0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Witam. TELEFON DZIAŁA!!! Trzeba było przestawić 5G/LTE/3G/2G na samo 3G. Tym samym nie mam internetu poza domem :-/. Ale co z tego, mam S20 Ultra za prawie 6 klocków. Co za *****!!! Pomocy!!! Co dalej robić z tym szajsem?
0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Właśnie tak...

Screenshot_20210513-142451_Call settings.jpg

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czyli trzeb przestawić tryb pracy sieci na tylko 3G? Spróbuj włączyć tryb LTE/3G/2G.