Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Podróbka, czy oryginał - ładowarka bezprzewodowa, indukcyjna Samsung S9 EP-N5100BBEGWW

(Temat utworzony: 08-01-2019 09:28 PM)
3878 Wyświetlenia
Czarny
Journeyman
Opcje

Cześć,

na Święta otrzymałem w prezencie ładowarkę bezprzewodową, indukcyjną dedykowaną do mojego telefonu Samsung S9, model EP-N5100BBEGWW. Niestety mam z nią problem, mianowicie jak podłączę ją do zasilania (włożę wtyczkę przy kontakcie lub przy ładowarce) i od razu położę na niej telefon to wszystko działa, zapala się niebieska dioda na ładowarce i telefon ładuje się normalnie. Natomiast jak położę telefon po jakimś czasie to niestety ładowanie nie działa. Jak odłożę telefon do 30min od podłączenia do zasilania to telefon jakby reaguje i niby ładuje się, ale niebieska dioda na ładowarce nie zapala się i poziom baterii stoi w miejscu. A jak odczekam jeszcze dłużej od podłączenia do zasilania ładowarki to telefon wcale nie reaguje... Sprawdzane na moim S9 i na S8 żony... Ładowarkę bezprzewodową podłączam do sieci oryginalną ładowarka sieciową otrzymaną razem z telefonem, model EP-TA20EBE. Kilka razy spróbowałem i aby nie ryzykować uszkodzenia telefonu zdecydowałem się najpierw napisać temat tutaj.

Naszukałem się tematów i przy okazji sporo naczytałem się o podróbkach, a najwięcej z nich jest na Allegro i niestety z tego co ustaliłem tam właśnie moja ładowarka została kupiona (sprzedawca Nocomment -  https://allegro.pl/oryg-ladowarka-indukcyjna-fast-charge-samsung-s9-i7488991156.html).

Zapewne ktoś z forum posiada takową ładowarkę kupioną w sklepie Samsunga (100% oryginał) i mógłby porównać zdjęcia opakowania i samej ładowarki do swojego egzemplarza, co wykluczy ryzyko z podróbką...

Poniżej zdjęcia:20190108_193630.jpg

20190108_193659.jpg

20190108_193648.jpg

20190108_193729.jpg

20190108_193420.jpg

20190108_193409.jpg

20190108_193504.jpg

20190108_193428.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarny, również nie zamierzam nic kupować u tego sprzedawcy. Odeślij towar i zażądaj zwrotu pieniędzy. Jeżeli kupiłeś ładowarkę w sklepie internetowym i kurier dostarczył Tobie paczkę do domu to możesz bez podania przyczyny zwrócić towar do sprzedawcy w ciągu 14 dni od jej zakupu. Sprzedający ma obowiązek przyjąć towar i zwrócić pieniądze. Pamiętaj, aby poinformować wcześniej sprzedającego, że odstępujesz od umowy kupna - sprzedaży.

Latriste
First Poster
Opcje

Kupiłem u tego samego sprzedawcy tą samą ładowarke i również nie ładuje telefonu. Numery seryjne mam identyczne jak u założyciela tematu na pudełku i na ładowarce też. Będę się domagał zwrotu pieniędzy i zastanawiam się czy zgłosić sprawę na policję.

0 Like
Czarny
Journeyman
Opcje
Kabel zbyt łatwo się wypina z tyłu i widać lekko porysowaną obudowę przy
wtyku? To dokładnie moja ładowarka, używana przez kilka tygodni, szajs
nie warty nawet 5zł za który zapłaciłeś 150zł. Zgłaszaj sprawę na
Policję i zwracaj szajs sprzedającemu z odpowiednim komentarzem.
Niedawno kupiłem w morele.net za 165zł oryginał i działą pięknie!