Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ładowarka bezprzewodowa EP-N5100BBEGWW a ładowarka indukcyjna EP-PG950BBEGWW różnice?

(Temat utworzony: 15-01-2019 10:52 AM)
1456 Wyświetlenia
Czarny
Journeyman
Opcje

Witam,

czym się różnia ww. oryginalne ładowarki Samsunga poza tym, że tą drugą można składać do pozycji leżącej i jej front jest wykonany ze skóry? Dlaczego jedna jest opisana jako bezprzewodowa, a druga jaoo indukcyjna? Która będzie lepsza, kompatybilna z Samsungiem S9? W pierwszej producent pisze o standardzie Qi, w drugiej nie, co to oznacza? Proszę o pomoc  posiadaczy i osób, które stały przed podobnym wyborem przed zakupem :smiling-face:

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarny, wraz z S9 i S9+ została zaprezentowana ładowarka EP-N5100.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jest jeszcze różnica w ilości i rozkładzie cewek ładujących:

EP-PG950:

coil1.JPG

EP-N5100:

coil2.JPG

W praktyce nie odczuejsz żadnej różnicy. Osobiście brałbym nowszy model.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Czarny
Journeyman
Opcje
Tak zaglądałem i niczego się nie dowiedziałem poza marketingowym bełkotem... Producent naprzemiennie używa stwierdzenia bezprzewodowa i indukcyjna, więc to chyba bez różnicy. Dodatkowo brak specyfikacji na stronie producenta do pierwszej ładowarki, więc nie mam czego porównywać. Dlatego napisałem tutaj, a Ty co wyczytałeś z podanych stron?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarny, specyfikacje znajdziesz na zagranicznych stronach firmy Samsung: EP-N5100BBEGWW oraz EP-PG950BBEGWW. Sprawdziłem specyfikacje i według mnie obie ładowarki będą ładować telefon w identycznym czasie. Producent używa zamiennie słów bezprzewdowa oraz indukcyjna ponieważ nie można ładować indukcyjnie inaczej niż bezprzewodowo :winking-face:

Czarny
Journeyman
Opcje
Ok dziekuje, a wiecie moze ktora z nich jest nowsza, miala premiere z Samsungiem S9?
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarny, wraz z S9 i S9+ została zaprezentowana ładowarka EP-N5100.

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jest jeszcze różnica w ilości i rozkładzie cewek ładujących:

EP-PG950:

coil1.JPG

EP-N5100:

coil2.JPG

W praktyce nie odczuejsz żadnej różnicy. Osobiście brałbym nowszy model.