Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po ostatniej aktualizacji aplikacje nie działają poprawnie

(Temat utworzony: 21-09-2021 12:17 AM)
2189 Wyświetlenia
Fanta42O
Journeyman
Opcje
  • Witam, po ostatniej aktualizacji mój samsung galaxy s10+ robi z aplikacjami dziwne rzeczy. Przykładowo samoczynnie minimalizuje youtube do działania w tle, usuwa treść pisanej przezsmnie wiadomości na messenger przez co muszę pisać tekst od nowa, gdy używam nawigacji dzieje się to samo co z youtube, ekran aplikacji zmniejsza się do poziomu gdzie mogę korzystać z menu głównego i aby wrócić do pełnego ekranu konieczne jest oderwanie wzroku i kliknięcie ikony powiększenia. Telefon w czasie występowania tych anomalii mruga ekranem i po tym dzieje się to co opisałem. 
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fanta42O  Witam 

Polecam wykonać hard reset telefonu,  problem powinien ustąpić.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wskazówki opisane w poniższym wątku. Do kompletu wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej podaję odnośniki do instrukcji.

[Android] Automatyczne zamykanie aplikacji. Co powinienem zrobić?https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/android-automatyczne-zamykanie-aplikacji...

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Fanta42O
Journeyman
Opcje

Utrace przy okazji wszystkie dane i aplikacje, to raczej nie jest opcja dla mnie

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Fanta42O, skorzystaj jeszcze z rad @mirudo24 i daj znać, czy pomogło, na przykład taki Wipe Cache Partition żadnych aplikacji i danych Ci nie usunie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Fanta42O
Journeyman
Opcje

Nie pomogło ale zauważyłem że na wifi telefon funkcjonuje normalnie, na danych z pakietu minimalizuje i przerywa działanie aplikacji. Wyłączyłem wszystkie ograniczniki danych komórkowych i dalej jest problem.

0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Fanta42O Spróbuj wykonac to co napisał @PrzemekM to usunie wszystkie potencjalne błędy. Wcześniej wykonaj sobię kopię zapasową żeby nie stracić danych.

wypcio
First Poster
Opcje
Czy może znalazł ktoś jakiekolwiek rozwiązanie tego problemu? U mnie objawy są dokładnie takie same jak u autora tematu. Wykonałem już któryś z kolei hard reset i problem wracał po kilku, kilkunastu dniach. Resety były z przywracaniem backupu jak i bez. Czyściłem pamięć cache, próbowałem opcji repair apps w recovery, ale nadal bez zmian.
0 Like
Husar89
Apprentice
Opcje

Czy może znalazł ktoś pewne/działające rozwiązanie tego problemu?

0 Like