Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

po nowej aktualizacji nie widzi karty SD

(Temat utworzony: 25-02-2021 04:14 AM)
3156 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Po nowej aktualizacji nie widzi karty SD
0 Like
29 Odpowiedzi
Members_MoGFEwc
First Poster
Opcje

Witam,

tego też próbowałam. Proszę o przydatne informacje :smiling-face:

Posiadam Samsung Galaxy S10e, przed wcześniejszymi aktualizacjami nie było takiego problemu.

Dopiero jak pojawiła się nowa aktualizacja najpierw przestała działać karta SD, a później SIM.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A proszę powiedzieć czy karta pamięci działa na innym urządzeniu? Zazwyczaj w takiej sytuacji jest to usterka mechaniczna, a nie oprogramowania.
Members_MoGFEwc
First Poster
Opcje

Dodam także, że od wczoraj bateria grzeje się na potęgę i rozładowuje w tempie ekspresowym. Nie dziłają aplikacje tj. Samsung accoutn. Wyskakuje także informacja, że "samsung experience Service wciąż nie działa" pomimo prób włączenia.

0 Like
Members_MoGFEwc
First Poster
Opcje

Karta działa na innych urządzeniach, a ja nie mogę korzystać ze swojego telefonu 😞

Uszkodzenie mechaniczne jest wykluczone, telefon działał idealnie do momentu aktualizacji. W trakcie aktualizacji i po nie został uszkodzony w żaden sposób mechanicznie. Proszę o konkretną pomoc :smiling-face:

Zależy mi na przywracaniu systemu ponieważ mam dużo danych, których nie chce utracić.

Od aktualizacji telefon nie łączy się też z moja chmurą.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Skoro karty działają na innym urządzeniu, to tak jak mówię obstawiam uszkodzenie mechaniczne. Proszę zrozumieć że ciężko mi stwierdzić na odległość jaka jest przyczyna. Nigdy nie mieliśmy takiej sytuacji, by po aktualizacji telefon.ptzestal czytać kary SIM i pamięci.
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_MoGFEwc Przeczyść dane tych aplikacji, które pokazują Ci, że przestają działać, bądź pokazuje się informacja o ich awariach:

Ustawienia > Aplikacje > *Aplikacja (wybierz z listy) > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane.

Próbuj jeszcze z czyszczeniem partycji cache urządzenia. Podepnij telefon do komputera kablem USB i skorzystaj z tego poradnika:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Żadne dane nie zostaną usunięte, więc zrób to spokojnie. Wipe cache wykonuje się właśnie w przypadku problemów z aktualizacją.

0 Like
Members_MoGFEwc
First Poster
Opcje

Witam,

Dzierkuję, pomógł mi Pan więcej niż samsung.

Czyszczenie partycji cache urządzenia robiłam i nic nie pomogło.

Niestety tej aplikacji nie ma  "samsung experience Service", a Samsung account to konto na które od instalacji aktualizacji nie mogę się zalogować pomimo tego, że mam dobry login i hasło 😞

Samsung wmawia mi, że jest uszkodzenie mechaniczne, a ja wiem że telefon działał aż do momentu aktualizacji - buhahaha. Samsung - z tego co czytałam w necie to nie pierwsza taka sytuacja. Chyba mają Państwo złe informacje, albo nie chcecie tej wiedzy przyjąć do wiadomości.

0 Like
Niki16
First Poster
Opcje
Witam w Samsung A53 nie widzi karty pamięci dlaczego
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pozostaje przywrócić ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii. Niestety nie jestem w stanie zagwarantować, że to rozwiąże problem.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Niki16, Sprawdzałaś, czy karta działa w innych urządzeniach ?

0 Like