Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

po nowej aktualizacji nie widzi karty SD

(Temat utworzony: 25-02-2021 04:14 AM)
3213 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Po nowej aktualizacji nie widzi karty SD
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Sprawdz karte na innym telefonie albo urzadzniu np czytnik w komputerze. Większość laptopów powinna mieć czytnik już wbudowany obok portów usb np . Tylko musisz wziąść z zestawu przejściówkę na dużą kartę sd z pudełka w większości przypadków jest w zestawie z kartą sd. Ew np w takim czytniku przez usb koszt nie duzy takiego czytnika koło 50zl. A warto miec Screenshot_20230115_124753_Samsung Internet_1000008890_1673783273.jpg
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Nie musi być tej firmy oczywiście poprostu taki mam i sobie chwalę. Choć lepszy był model starszy g3 plastikowy cały. Ale nie ma już w sprzedaży. Na takim czytniku Sprawdzisz na przykład Czy karta jest sprawna i ci nie padła nawet warto mieć na przyszłość w domu coś takiego bo koszt niewielki a w wielu przypadkach się przydaje Jeżeli się okaże że karta jest czytana w tym czytniku a w telefonie nie to przez ten czytnik zgraj sobie wszystkie ważne dane na komputer na dysk twardy Czyli wszystko co na tej karcie miałeś. Potem włóż z powrotem kartę do telefonu i sformatują w menadżerze plików w telefonie czyli tak jakby Sformatuj ją przez telefon raz miałem taki przypadek że mi nie widział o karty musiałem ją sformatować przez telefon i wtedy było okej
0 Like
Opcje

No więc tak karte czyta komputer z czytnika, lecz nie udaje mi się jej sformatować , system windows nie był w stanie jej sformatować , to co uszkodziła sie sama i kupno nowej mie czeka, jak tak to jaką mam kupić pytam ?

0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
A nie była czasem poprzednio zabezpieczona hasłem w telefonie.
0 Like
Opcje

Nie od 3 lat działała prawidłowo, teraz coś się z nią stało szit.

0 Like
żmijka75
First Poster
Opcje
Witam, A545g nie widzi karty pamięci micro SD
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@żmijka75, problem występuje na różnych kartach pamięci? Próbowałaś resetować telefon według wskazówek z tego wątku?

Members_MoGFEwc
First Poster
Opcje

A jednak mam dokładnie ten sam problem. Katra SD działa poprawnie przez 3 lata aż do ostatniej aktualizacji. Dodatkowo przestała działać karta SIM. Obie nie były wyjmowane przez te 3 lata także nie możliwe by były zabrudzone itp.

Proszę o informacje co robić? Zrobiłam miękki reset i nic to nie pomogło. Telefon grzeje się jak szalony. Nie chce stracić danych.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wyciągnąć i ponownie włożyć obie karty. Dodatkowo wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jaki model telefonu Pani posiada? Wyjmowała Pani karty z telefonu i wkładała je ponownie?
0 Like