Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

opcje aparatu

(Temat utworzony: 12-01-2021 10:32 PM)
875 Wyświetlenia
Marcin_M
Journeyman
Opcje
Witam wszystkich,
Korzystam z telefonu Samsung Galaxy S9 i zastanawiam się, którą opcję w ustawieniach telefonu polecacie - stabilizacja wideo czy automatyczne śledzenie ostrości. W przypadku mojego telefonu nie mogę korzystać z obu tych opcji równocześnie a zarazem zależy mi na jak najlepszej jakości zdjęć. 
3 Odpowiedzi
Dziktorek
Apprentice
Opcje
Wiesz, to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie i od Twoich potrzeb - jeżeli jesteś w sytuacji, w której jest potrzebna stabilizacja, to niech ona zostanie włączona, natomiast kiedy potrzebujesz skupić ostrość na danym obiekcie, włącz automatyczne śledzenie ostrości.
Mam nadzieje, że pomogłem😄
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin_M  Witam

Wszystko zależy od tego co aktualnie fotografujesz/filmujesz, jeżeli potrzebujesz skupić ostrość na konkretnym punkcie który np. jest w ruchu warto skorzystać z opcji śledzenie ostrości. W pozostałych przypadkach stabilizacja jest bardzo przydatna.

Niestety z obydwóch funkcji jednocześnie nie da się korzystać.

Marcin_M
Journeyman
Opcje
Dziękuję wszystkim za pomoc. Jak widzę na bieżąco, w zależności od potrzeb należy zmieniać to ustawienie. Szkoda, że nie można włączyć tych dwóch opcji równocześnie, tym bardziej że widziałem na jednym z filmów na YouTube, że użytkownik miał uruchomione te dwie opcje. Wiem że korzystał z innego, nowszego smartfona z serii Samsung Galaxy.
0 Like