Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odprysk na ekranie

(Temat utworzony: 29-11-2020 11:27 PM)
3457 Wyświetlenia
calabrien
Journeyman
Opcje
Dzień dobry,
Dzisiaj rano po nocy zauważyłam że na ekranie mojego S20+ w jednym miejscu pojawił się odprysk. Nie zdziwiłoby mnie to gdyby telefon upuściła lub o coś uderzyła - a to nie miało miejsca. Nie ma przy odprysku również pajęczynki, trochęto wygląda jakby zostałaprzepalona mała dziurka. Uszkodzona w tym miejscu jest również folia ochronna. 

Czy komuś również tak się stało? 

Zastanawiam się również w jaki sposób mogę zabezpieczyć to miejsce? Obraz nie jest tam zniekształcony i ekran również reaguje na dotyk. 

Zgaduję, że na gwarancję mi tego nie przyjmą (gdyż pewnie będą twierdzić, że musiało być fizyczne uszkodzenie)
0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzień dobry  

Na gwarancję tego uszkodzenia nie przyjmą.

Na wyświetlacz warto stosować szkło ochronne, które właśnie chroni przed tego typu szkodzeniami.

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@calabrien Tak jak napisał @PrzemekM nie przyjmują tego na gwarancję, ale możesz wymienić ekran w serwisie, ale będziesz musiał sam zapłacić. 

Link do oficjalnej strony serwisu Samsung: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

calabrien
Journeyman
Opcje
Gdybym nim gdzieś uderzyła to by nie było mojego zdziwienia. Chyba że się 'trzymał' i dopiero po jakimś czasie odpadł.
0 Like
calabrien
Journeyman
Opcje
Nie jest to na tyle duże żeby przeszkadzało, nie warto wymieniać. Wolę jednak zabezpieczyć na przyszłość
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy możesz wykonać zdjęcie tego uszkodzenia? W folii również jest dziura? Tego typu uszkodzenia powstają z reguły w przypadku mechanicznego uszkodzenia więc najprawdopodobniej tak to właśnie zostanie zakwalifikowane przez serwis.

miroON
Big Cheese
Opcje
hejka ..czy tez mógłbym zobaczyć to coś??
możesz zrobić zdjęcie tego czegoś
pytam z ciekawości bo u mnie na S10 tez zauważyłem ,,niby" jakieś takie coś ..folia jeszcze fabryczna, nie uderzony nie podrapany a po sprawdzaniu tego czegoś paznokciem nie wyczuwam zgrubienia ani dziurki ..może to jakaś drobinka jest u mnie pod fabr.folią ..hmm
0 Like
calabrien
Journeyman
Opcje
nie wiem czy dobrze widać, ale dziurka jest dwu poziomowa. wieksza warstwa to uszkodzona folia, mniejsza ekran

IMG_20201130_115458_593.jpg

IMG_20201130_115337_592.jpg

0 Like
Fixfan
Pathfinder
Opcje
często jak śpimy i telefon leży obok to przez sen możemy nim walnąć itp sama taka dziura raczej się nie zdarza. Może być pająk jak ekran jest źle spasowany i pojawiają się napięcia i potrafi strzelić ekran, ale dziura musiało się gdzieś walnąć.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety na tych zdjęciach nie widać odprysku. Co prawda widać uszkodzenie w folii, ale nie widać drobnego wgłębienia w ekranie. Jeżeli pod palcem czuć to wgłębienie to, tak jak wspomniałem w poprzedniej wiadomości, serwis zakwalifikuje to uszkodzenie jako mechaniczne.

0 Like