Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O co chodzi z drugim SIM??

(Temat utworzony: 27-04-2020 03:55 PM)
910 Wyświetlenia
Marcinsl
Apprentice
Opcje

Cześć, mam GAlaxy S10e, z dwoma kartami SIM.

Pierwsza służbowa, z której głównie korzystam i druga prywatna, z której korzystam bardzo okazjonalnie, w dodatku prepaid.

Przesz większość czasu SIM2 jest wogóle wyłączona.

JAkiś czas temu korzystałem z loterii organizowanej przez jednąze stacji radiowych, ogólnopolskich. Wysłałem SMSa, oczywiście nic nie wygrałem, al mniejsza o to  :smiling-face:

Od tamtego czasu dostaje smsy z zachętą do dalszego uczestnictwa w konkursie i ok, nie mam z tym problemu.

A teraz UWAGA! Od ponad dwóch tygodni SIM2 jest WYŁĄCZONE!, a codziennie rano dostaje kolejnego SMSa od radia z zachętą do gry. W apce do obsługi SMS-ów widać, ze przychodzi na SIM2. Dla testów wysłąłem na kartę SMS z innego telefon i oczywiście nie doszedł, bo karta jest wyłączona. JAkim zatem cudem dostaję SMS od radia? Ktoś umie to wytłumaczyć? JAk włączyłem SIM2 na chwile, to spłynęły inne "zaległe" SMSy, w tym kolejne od radia. Po wyłączeniu SIM2, spokój  do rana. I rano kolejny SMS od radia z achętą do gry na SIM2 (WYŁĄCZONE!)

Coś mi tu śmierdzi. Ktoś... coś ??

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Marcinsl
Apprentice
Opcje

1 włączone obie karty SIM

2 restart telefonu

3 wyłaczona karta SIM2

i wszystko wróciło do normy. Nie zmienia to faktu, że dziala to dziwnie. Będę obserwował.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcinsl  Czy słyszałeś o blokadzie SMS premium ? Można, to włączyć kontaktując się z operatorem. Czy dzwoniłeś do radia ?

Marcinsl
Apprentice
Opcje
To nie wtym problem, że te smsy przychodzą.
Pytanie dlaczego przyhodzą skoro SIM2 jest wyłączony ?
0 Like
Marcinsl
Apprentice
Opcje

Uwaga UPDATE. Nie sprawdziłem przed napisaniem. Po wczorajszej aktualiazcji softu w moim GalaxyS10e, mimo wyłączenia SIM2, przychodzą sms od wszystkich. Właśnie wysłałem parę testowych z innego telefonu. Wszytskie doszły, a Karta SIM2 jest WYŁĄCZONA.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, proponuje Ci zrobić Hard reset telefonu bez przywracania z kopii zapasowej.

0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje
Spróbuj włączyć kartę sim2 i wyłączyć a następnie uruchom telefon.Mialem tak po aktualizacji.
0 Like
Rozwiązanie
Marcinsl
Apprentice
Opcje

1 włączone obie karty SIM

2 restart telefonu

3 wyłaczona karta SIM2

i wszystko wróciło do normy. Nie zmienia to faktu, że dziala to dziwnie. Będę obserwował.