Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy S9+ , bateria

(Temat utworzony: 28-06-2019 12:06 PM)
3027 Wyświetlenia
nowyon
Journeyman
Opcje

Witam, tydzień temu nabyłem samsunga s9+, telefon z oficjalnej dystrybucji. Za dużo sie nie bawiłem i od razu aktualizowałem do pie. Telefon skonfigurowałem pod siebie, bateria działa w trybie Optymalizacja, mam włączoną adaptacyjną baterię, ciemne motywy  - bo mi bardziej pasują i generalnie lecę na pakiecie danych, lokalizacja i mało aplikacji używam, mało działa w tle, ale bateria leci jak oszalała właściwie. Średni SOT to z 3h i trzeba ładować od nowa. Przez noc spadnie 12-14%, co w poprzednim telefonie poleciało z 2%. Czytałem tematy, pootymalizowałem te baterię na ile sie dało, bo nie po to kupiłem teleofn, żeby korzystać teraz w jakiejś mega okrojonej wersji. Czy te modele tak mają? Bo mogę jeszcze oddać, bo kupiłem przez neta i się zastanawiam. Temperatura baterii przy ładowaniu to ok. 38C, przy użytkowaniu też średnio 35-38, a ja były te upały to bateria miała NAWET 45C , wyłączyłem telefon, bo sie bałem, że mi wystrzeli czy coś, ale najlepsze, że te 45C to ot tak, nawet nie używałem specjalnie, jakiś telefon tylko - czy to normalne? Bo nie wiem czy to bateria nie jest wadliwa. Jakie sugestie? 

Zapomniałem dodać, ze podświetlenie to auto, większość czasu poniżej połowy.

0 Like
73 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, żeby wykluczyć problemy z baterią lub innymi podzespołami telefonu wykonaj hard reset. Nie przywracaj kopii zapasowej i sprawdź czy czas pracy na jednym ładowaniu uległ poprawie. Pamiętaj, że czas pracy na baterii u każdego użytkownika jest inny i wszystko zależy od tego w jaki sposób korzystamy z telefonu. Jeżeli masz możliwość to podłącz również telefon do sieci Wi-Fi aby zaoszczędzić baterię.

0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje

Ja wiem, że to indywidualne kwestie, ale te 3 SOT to chyba trochę słabo, prawda? Nawet jeżeli chodziłoby o używanie youtuba. U mnie średnio jedna piosenka 3 min na YT to 1% baterii. Rozumiem gdybym katował grami czy czymś takim, ale to normalne użytkowanie. 

I czy te temperatury baterii to prawidłowe? 

I dlaczego takie ogromne spadki przez 7h snu? 14% to dużo, jakby nie patrzeć.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, nie posiadam modelu S9+ więc nie wypowiem się odnośnie temperatur. Korzystanie z sieci komórkowej mocno wpływa na zużycie baterii i dlatego właśnie zasugerowałem połączenie z siecią Wi-Fi. Warto również sprawdzić jak telefon będzie się zachowywał po przywróceniu ustawień fabrycznych.

0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje
A ten hardy reset to z ustawień czy przy pomocji kombinacji klawiszy? Obydwa działają tak samo, czy któryś "czyści" lepiej? @nismo, a co ze spadkami % w nocy? Dlaczego tak drastycznie?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, skorzystaj z dowolnej opcji. Efekt będzie taki sam. Odnośnie spadków w nocy to może to być jakiś błąd w oprogramowaniu lub też telefon znajduje się w miejscu gdzie jest słaby zasięg. Daj znać po resecie czy sytuacja uległa poprawie.

0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje
ok, tylko się upewnie - taki reset czy coś, nie wiąże się z utratą gwarancji, tak?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, przywracanie ustawień fabrycznych nie powoduje utraty gwarancji.

0 Like
nowyon
Journeyman
Opcje
ok nismo, a tak jeszcze na szybko zapytam , bo nie miałem do tej pory amoleda. Czy to normalne, że jak telefon się mocniej odchyli w którąś ze stron to traci kolory i wpada bardziej w niebieski ekran niż to ma miejsce gdy się patrzy na wprost?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowyon, tak. Kolory i ich nasycenie mogą się zmieniać w zależności od kąta pod jakim patrzymy na wyświetlacz.

0 Like