Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niska jakość zdjęć z głównego aparatu

(Temat utworzony: 17-07-2021 10:06 PM)
3037 Wyświetlenia
MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Witam wszystkich, czy to tylko moje spostrzeżenie że Samsung w starszych telefonach ubija jakość zdjęć w aktualizacjach? Mam s10+ i przedni aparat robi o niebo lepsze zdjęcia niż tylni. Nawet w idealnych warunkach oświetleniowych zdjęcie zrobione głównym aparatem przy powiększeniu traci ostrość i widać artefakty. We flagowcu to niedopuszczalne. Dlatego myślę, że to celowe działanie koncernu żeby przesiąść się na nowszy model.
0 Like
19 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @MarcinezK 

Możesz wstawić zdjęcia dla porównania? 

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Zdjęcie zrobione przednim aparatem. Nawet przy maksymalnym powiększeniu jest ostre i widać, że po prostu jest lepsze jakościowo.20210717_135701_1167.jpg
0 Like
MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Zdjęcie zrobione głównym aparatem. Przy maksymalnym powiększeniu traci ostrosc. Tak jest z każdym zdjęciem.20210628_201116~2_1084.jpg
0 Like
MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Najsłabiej wychodzą zdjęcia z pomieszczeń. Nawet w ładny słoneczny dzień są po prostu słabe. Moja stara Motorola g6 plus robiła lepsze zdjęcia. Nie kłamie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinezK  Witam

Zdjęcie wszyło bardzo ładnie, to normalne że przy maksymalnym przybliżeniu jakość zdjęcia spada.

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Jasne że z powiększeniem jakość spada ale główny apart z założenia powinien robić ładniejsz zdjęcia niż przedni a jest na odwrót.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinezK  czy telefon jest zaktualizowany do najnowszej wersji oprogramowania?

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Wszystko jest zaktualizowane, i chyba w tym problem...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinezK  W takim razie proponuję hard reset, w celu pozbycia się ewentualnych błędów w oprogramowaniu. 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

Jeżeli nadal będzie widoczne że zdjęcia nie spełniają Pana oczekiwań w kwestii jakości to najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w serwisie w celu przeprowadzenia diagnostyki urządzenia.