Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wiadomości RCS

(Temat utworzony: 14-05-2020 11:39 AM)
8038 Wyświetlenia
LysyM80
Navigator
Opcje

witam.

Czy komuś udało się odpalić wiadomości RCS na Samsungu(chodzi mi o funkcje czatu w aplikacji Google Wiadomości) ???

Czytalem że już od kilku dni jest ta opcja dostępna w Polsce ale jakoś na moim s10+ nie udało się jak dotąd. 

Jest tylko komunikat że funkcja czatu jest niedostępna.

0 Like
64 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LysyM80, przed chwilą z ciekawości zainstalowałem aplikację Wiadomości od Google i wygląda na to, że wiadomości RCS działają poprawnie. Telefon Note10+ z kartą T-Mobile.

Screenshot_20200514-114157_Messages.jpgScreenshot_20200514-114231_Messages.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LysyM80  Witam :smiling-face:

Po uruchomieniu Wiadomości od Google powinien się pokazać taki komunikat:

RCS.PNG

2.Później pojawi się prośba o podanie numeru telefonu.

3. Następnie wchodzimy w Ustawienia > Wybieramy "Funkcje Czatu" i klikamy "Włącz funkcje czatu" (o ile będzie dostępna).

RCS2.PNG

@nismo  U mnie również z kartą Orange 

LysyM80
Navigator
Opcje

A ja mam w Play'u i pokazuje że usługa niedostępna czyli to raczej wina operatora jest

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LysyM80  Nie w każdym telefonie i nie u każdeg operatora to jeszcze działa. Trzeba cierpliwie czekać.

0 Like
LysyM80
Navigator
Opcje

Domyślam się że trzeba poczekać ale bardziej byłem ciekawy czy u innych ludzi działa na Samsungach

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Tak przy okazji to jestem ciekawy czy opcja RCS pojawi się również w aplikacji Wiadomości Samsung. Dzisiaj wyślę zapytanie za pomocą Samsung Members i dam znać jak otrzymam odpowiedź.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@LysyM80  Masz zainstalowaną apkę Wiadomości

0 Like
LysyM80
Navigator
Opcje

@vdsl2  Tak mam zainstalowaną i wszystko robię zgodnie z opisem i nie działa, może to kwestia kilku dni.

Czas pokaże

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@LysyM80  U mnie na T-mobile jest, aktywna uruchomiłem po WIFI, a nie na danych komórkowych. 

Screenshot_20200514-155142_Gallery.jpg

0 Like