Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niebieskie zdjęcia Samsung s21

(Temat utworzony: 03-02-2022 06:19 PM)
2030 Wyświetlenia
marin45
Apprentice
Opcje

Dzień dobry.

Używam s21 i mam kłopot ze zdjęciami gdy nie ma bezpośrednio słońca zdjęcia robią się niebieskie. Nie wiem czy to kwestia ustawień czy wada aparatu. Marcin 

20220203_150403.jpg

Krawiol
Pioneer
Opcje
Jeśli tylko było słońce zdjęcia wychodziły piękne. W linku są wszyskie zdjęcia z jednego dnia więc w tych samych warunkach
https://eu.community.samsung.com/t5/galeria-galaxy/zimowa-pora/td-p/4410751
0 Like
cute_doggo
Navigator
Opcje
Swoją drogą, bardzo ładne zdjęcie
PekPek
Journeyman
Opcje
Wygląda na skopany pomiar balansu bieli. Miałeś okazję coś ustawiać ręcznie w aparacie? Odkop w ustawieniach funkcję balansu bieli ustaw na AWB. Podobne kolory mi wychodziły kiedy zapominałem przełączyć balans z ręcznego dla żarówka/świetlówka na auto.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krawiol Moim zdanie jest to wina oświetlenia. 

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zgadzam się
0 Like
scorpius5
First Poster
Opcje

Witam. Niestety zdjecia w Galaxy S21 to totalna porażka, od razu po zakupie zgłaszałem do samsunga problem ze zdjęciami który w słabym świetle szary kolor robi jako granatowy, biały wchodzi w niebieski a pogodne niebo ma nie naturalnie niebieski kolor. Po zainstalowaniu Samart Tutor rozmówca z serwisu wchodzi w ustawienia mojego telefonu i zmniejsza nasycenie ekranu :face-with-tears-of-joy: totalny brak wiedzy, tłumaczę rozmówcy że problem nie tkwi w wyświetlaczu, a w aplikacji aparatu, który błędnie odczytuje balans bieli, zdjęcia po wrzuceniu na komputer są tak samo niebieskie jak na telefonie, dla porównania pokazuje mu to samo zdjęcie z s9 a on stwierdza że to moja subiektywna ocena że białe jest niebieskie, a niebo ma nie naturalnie niebieski kolor. Zdjecia da sie zrobic ladne ale w manualnym ustawieniu, zmniejszajac nasycenie i zmieniajac balans bieli, ale nie po to zmienialem telefon s9 wart 500zl na s21 za 3tys zeby bawic się w ustawienia w manualu. Szkoda słów, zero pomocy ze strony serwisu, brak aktualizacji poprawiajacej wade aparatu. Zostawilem go jako sluzbowy telefon bo ma dobrą baterie i pogodzilem sie ze starym s9 bo robie duzo zdjęć a te z s21 są dla mnie nie akceptowalne.

0 Like
scorpius5
First Poster
Opcje

Dodam jeszcze kilka przykładowych zdjęć pierwsze s9, 2 pozostale s21 

20220323_065535.jpg

20220323_065538.jpg

20220129_163534.jpg

0 Like
scorpius5
First Poster
Opcje

Orientuje się ktoś może czy Samsung nie przewiduje aktualizacji aparatu w S21, który ma ewidentnie problem z balansem bieli, kolory przy slabszym oswietleniu mocno wchodzą w niebieski , biały nie jest biały szary, czarny wszystko mocno robi sie niebieskie, a błękitne niebo w pogodny dzien robi się wręcz granatowe. Oczywiscie sa zwolennicy bardziej kolorowych zdjec ale sa jakies granice. Czy jest szansa na jakąś aktualizacje czy ostatni telefon Samsunga który robi naturalne zdjecia to s10?  Podobny temat juz kiedys ktoś poruszył ale w sumie bez pomocy, serwis twierdzi że to tylko moja subiektywna ocena że widzę błękit na bialym czy szarym, więc chyba trzeba się pogodzić ze starym telefonem. Dodam że powrót do ustawien fabrycznych nie pomaga

20220404_193050.jpg

20220404_193051.jpg

Screenshot_20220404-204833_Gallery.jpg

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/niebieskie-zdj%C4%99cia-samsung-s21/td-p/474642... 

0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
S22 Ultra też ma różne problemy z aparatem. Wszystkie zaobserwowane anomalia trzeba zgłaszać wujkowi Samsungowi, wtedy jest szansa że w miarę szybko naprawi je kolejnymi aktualizacjami.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Próbowałeś wykonać zdjęcie w trybie pro ?

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like