Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niebieskie zdjęcia Samsung s21

(Temat utworzony: 07-04-2022 10:47 AM)
205 Wyświetlenia
marin45
Apprentice
Opcje

Dzień dobry.

Używam s21 i mam kłopot ze zdjęciami gdy nie ma bezpośrednio słońca zdjęcia robią się niebieskie. Nie wiem czy to kwestia ustawień czy wada aparatu. Marcin 

20220203_150403.jpg

sometimes
Helping Hand
Opcje
Troche to dziwne bo wygląda jakbyś używał jakiegoś filtra z kolorem niebieskim. Program w kilka sekund to naprawia, ale dość dziwna sprawa z tym kolorem.
https://youtu.be/GcpXKbKEIKg

nooowee_14181_1649113102.jpg
0 Like
scorpius5
First Poster
Opcje

Witam. Tak oczywiście robiłem też na pro i da się zrobić zdjęcie które w pełni odwzorowuje rzeczywiste kolory, ale należy zmienic balans bieli. Kupując S21 liczyłem że zdjecia w auto będą fajnej jakości jak chociaż w s9, bo większość zdjęć robimy na szybko, nie bawiąc się w trybie Pro. Zgłaszane bylo do samsunga ale twierdzą uparcie że to moja subiektywna ocena że zdjecia w cieniu biją w niebieski a niebieskie niebo ma nie naturalny kolor. Pozostaje czekać na jakąś aktualizację która rozwiąże ten problem.

0 Like
CINEK92
Navigator
Opcje
Witam mam ten sam problem w galaxy note 20 ultra, zdjęcia w pewnych warunkach oświetlenia wychodzą niebieskie . Czy udało się komuś jakoś rozwiązać ten problem ?
0 Like
CINEK92
Navigator
Opcje
Mam problem z aparatem, w pewnych warunkach oświetlenia, zdjęcia wychodzą niebieskie. Przykładowo zdjęcia śniegu, czy też białej kartki wychodzą niebieskie zamiast białe. Wiem, że chodzi o nieprawidłowy balans bieli w trybie auto (bez żadnych filtrów) Restety i  aktualizacje nic nie naprawiają, czytałem  w kilku miejscach na forum ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Czy komuś się ualdało to naprawić, proszę o jakieś informacje. Wszystkie 3 zdjęcia są wykonane o tej samej porze dnia i tylko zdjęcie nr 3 ma poprawne odcienie bieli.

image
1

image
2

image
3

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CINEK92  Witam 

Czy zdjęcia są robione w trybie automatycznym?

Czy obiektywy aparatu są czyste i nie ma folii ochronnej?

Proszę przetestować zdjęcia jeszcze w różnych warunkach oświetleniowych np. W domowych warunkach Czy kolory będą odpowiednie 

CINEK92
Navigator
Opcje
Nie mam folii na wyspie aparatów , zdjęcia są wykonywane w trybie auto, taki sam problem występuje także przy robieniu zdjęć w domu , przykładowo zdjęcia białej kartki są niebieskie20220213_110931_20692_1664654705.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@CINEK92  Jeżeli takie zdjęcia białej kartki w dobrym oświetleniu ciągle wychodzą to możemy zaproponować wyczyszczenie danych aparatu Jeżeli to nie pomoże to reset urządzenia. W ostateczności może to oznaczać że jest jakaś usterka i będzie potrzebna wizyta w serwisie. 

CINEK92
Navigator
Opcje
Telefon już mial robione resety aparatu był resetowany całkowicie, wg wskazówek na forum i nic to nie pomogło dlatego postanowiłem zapytać czy komuś się może udało rozwiązać ten problem .
0 Like
sometimes
Helping Hand
Opcje
Otwierasz zdjęcie i naciskasz ołówek i te 3 kółeczka zmieniasz kolor 🙂

https://youtube.com/shorts/V_ic0lPtmD0?feature=sharekartkaaa_1000000386_1664658295.jpg
0 Like