Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa czujnik zbliżeniowy podczas rozmowy S10+

(Temat utworzony: 26-01-2021 04:04 PM)
1349 Wyświetlenia
Serwum
Explorer
Opcje

Witam . Mam problem z moim galaxy s10 plus. Nie działa czujnik zbliżeniowy podczas rozmowy ekran się nie wygasza i uchem wciskam wszystko co jest na ekranie. Może podpowiecie co uczynić lub gdzie w ustawieniach pogrzebać.

0 Like
35 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_T836TV1  hej, robiony był test czujnika zbliżeniowego?

0 Like
Members_T836TV1
First Poster
Opcje

Tak był robiony. Wg testu działa poprawnie. Tzn przy jego zakryciu ekran robi się zielony, cyferki się zmieniają, telefon wibruje.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_T836TV1  Zresetuj aplikację "Telefon". Spokojnie, nie utracisz żadnych danych:
Ustawienia -> Aplikacje -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Pokaż aplikacje systemowe -> Szukamy na liście zakładek "Telefon" -> W każdej pozycji "Telefon" przechodzimy do "Domyślna Pamięć" i klikamy "Wyczyść pamięć" oraz "Wyczyść dane"

0 Like
Agn31
Explorer
Opcje

Mam problem z czujnikiem zbliżeniowym w moim S10. Podczas rozmowy po przyłożeniu telefonu do ucha ekran wygasza się, ale po odsunięciu telefonu od twarzy ekran się nie wzbudza - ekran pozostaje czarny i można wybudzić go jedynie naciśnięciem przycisku Power.

Próbowałam resetować telefonu (Wipe data) ale nic to nie pomogło. 

Wpisalam *#77692# i przetestowałam Proximity i przy zasłanianiu ekranu robi się on zielony, przy zabraniu ręki wraca do normalnych kolorów.

Czy ktoś miał podobny problem?

Melodos
Pathfinder
Opcje
Niestety mam ten sam kłopot z A52s i jak na razie nie znalazłem rozwiązania. Ale wynika z tego wniosek że raczej nie jest to partykularna usterka, a po prostu błąd oprogramowania
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31  Witam 

Pozostaje zrobić reset urządzenia a jeżeli dalej będzie problem to potrzebny będzie serwis.