20-03-2019 08:19 AM
Witam, mam problem z czujnikiem zbliżenia nie działa jak powinien, gdy mam go w kieszeni telefon mi się sam odblokowuje. Czy ktoś ma taki sam problem? Dodam że podczas rozmowy telefonicznej działa jak należy .
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-06-2019 10:17 PM
@mirudo24 no więc tak, po kilku dniach ani razu nie zauważyłem problemu z czujnikiem zbliżeniowym przy szkle dome glass. Nie wiem czy wcześniej winne było szkło samo w sobie czy klej, jego grubość czy jeszcze coś innego, ale faktem jest, że po zmianie szkła problem ustąpił.
20-03-2019 09:24 AM
@Buszidko, na początek spróbuj wyłączyć i włączyć telefon. Obawiam się jednak, że to problem po stronie oprogramowania ponieważ znalazłem kilka takich zgłoszeń na różnych stronach. Czujnik zbliżeniowy powinien automatycznie wyłączyć wyświetlacz po przyłożeniu do ucha oraz kiedy wkładamy telefon np. do kieszeni. Wygląda na to, że czujnik działa poprawnie podczas rozmowy, ale w kieszeni niestety już nie. Zerknij np. do tego wątku na amerykańskiej stronie forum, gdzie poruszany jest identyczny problem.
W niedługim czasie powinna pojawić się aktualizcaja oprogramowania. Miejmy nadzieję, że wśród ulepszeń i udoskonaleń znajdzie się również poprawka dla czujnika zbliżeniowego. Informacje o najnowszych aktualizacjach oprogramowania znajdziesz w tym wątku.
20-03-2019 10:44 AM
@Buszidko, Czy masz włączoną funkcję podwójnego dotknięcia ekranu w celu wybudzenia telefonu ? Ona może powodować odblokowywanie się telefonu w kieszni.
Sprawdź też, czy masz włączoną funkcję "Ochrona przed przypadkowym dotknięciem". Znajdziesz ją w Ustawienia --> Wyświetlacz. Wtedy, nawet gdy telefon się odblokuje to nic się przypadkowo nie uruchomi:
20-03-2019 05:48 PM
Mam wyłączone funkcje wybudzania przez podwójne dotknięcie i włączoną ochronę przed przypadkowym dotkniefiem, nawet jak zasloniete aparaty i ten czujnik zbliżeniowe to tel mi się odblokowuje .Od czasu do czasu pokaże się ten ekran z ochroną ale rzadko. Mam nadzieję ze to ogarna w szybkim tempie .Pozdrawiam
20-03-2019 08:16 PM
@Buszidko, jak tylko pojawi się aktualizacja usprawniająca działanie czujnika zbliżeniowego to niezwłocznie pojawi się taka informacja na forum, dlatego już teraz zachęcam do regularnych odwiedzin
07-05-2019 04:23 PM
Witam Was serdecznie, pozwalam sobie podbić pytanie-jednakże z troszkę innym problemem. Czy ktokolwiek ma problem z czujnikiem zbliżenia przy połączeniu? Mój telefon podczas dłuższej rozmowy świruje totalnie- jakby mój policzek miał 10palców:) otwierają się aplikacje, włącza się mikrofon w smartwatchu itp. Nie zawsze tak jest- z reguły wtedy, kiedy się rozgadam. Może coś pochrzaniłam w ustawieniach, a może mój smartfon jest taki smart że mnie próbuje w ten sposób w realu utrzymać😉? We wcześniejszych modelach nie miałam takich problemów, dlatego proszę o jakiekolwiek sugestie. Troszkę mnie to przeskoczyło:)
07-05-2019 08:47 PM
Witaj @magicalmistery. Jaki posiadasz model telefonu? Na pewno nie jest to normalne zachowanie telefonu. Czy nakładałaś na telefon folię lub szkło? Spróbuj naprawić aplikację Telefon. Przydatne wskazówki dotyczące rozwiązywania problemów z aplikacjami znajdziesz w tym wątku.
07-05-2019 09:08 PM
07-05-2019 09:16 PM
@magicalmistery, rozumiem, że masz problem, ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie oraz nie odniosłaś się do poradnika dotyczącego rozwiązywania problemów z aplikacjami. Spróbuj na początek naprawić aplikację Telefon i daj znać czy to pomogło.
31-05-2019 09:29 PM