Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszt wymiany baterii

(Temat utworzony: 08-01-2022 11:54 AM)
4685 Wyświetlenia
NikolkaXD
Journeyman
Opcje
Cześć! 
Czy ktoś z Was wie może jaki jest koszt wymiany baterii w autoryzowanym serwisie Samsunga? 
Moją baterię po 3 latach szlag trafił, muszę ładować telefon 3 razy dziennie i jest to uciążliwe. Pora na wymianę. 
78 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Koszt wymiany baterii tak. Jeśli będziesz chciał zachować szczelność będzie pewnie drożej, bo wtedy wymieniane jest też łącze ładowania. Mogę tylko dodać że nie raz wymiana w autoryzowanym serwisie jest tańsza niż w normalnym sklepie z naprawa telefonów.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BaltazarGąbka  Witam

Najbezpieczniej jest dokonać wymiany baterii w autoryzowanym serwisie. Koszty ok 150zł.

Najbliższy serwis znajdziesz tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

miroON
Big Cheese
Opcje
Ale taka jest prawda.. osobiście pytałem się już poza gwarancją o cenę wymiany baterii w S1O to koszt ok 200 zł
Samsung Premium Service Plaza KATOWICE

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@miroON  Jak widać ceny mogą się jednak różnić

Mateusz802
Explorer
Opcje
Myślę że na taką czynność jak wymiana baterii nie wolno "cebulić" skoro kupiło się drogi telefon i jeśli nadal sie on sprawuje dobrze poza bateria to warto wymienić baterię w autoryzowanym serwisie a nie u jakiegoś Janusza który być może weźmie więcej kasy a jeszcze może coś rozwalić
kravc
Student
Opcje
MiroON Jaka była kondycja bateri przed wymianą ? Dzwoniłem dziś do autoryzowanego punktu we Wrocławiu i Pan z serwisu twierdz, że serwis wymieni gwarancyjne baterie przy mniej więcej połowie utraty pojemności fabrycznej. Mam zainstalowana od roku apke AccuBattery Pro. Obecna pojemność baterii to 80 proc. Telefon na gwarancji, ale wg serwisu nie nadaje się bateria do wymiany. Daj znać jak było w twoim przypadku.
0 Like
Fudal
Journeyman
Opcje

Witam,

Posiadam telefon Samsung S10, działa on rewelacyjnie, jednak od 2 tygodni mam problem z działaniem na baterii. Mianowicie - podczas używania map google i trzymania telefonu na ładowarce indukcyjnej bateria zamiast się ładować to spada. Ładowarka oczywiście działa dobrze, wcześniej taki system: mapy google -> ładowarka indukcyjna działał dobrze i bateria sukcesywnie się ładowała.

Mam pytanie czy uważacie,  że warto wymienić baterię na nową i to powinno pomóc? Nie miałbym co do tego wątpliwości, gdyby nie fakt, że w aplikacji samsung members
status baterii to: "Normalnie",
żywotność: "Dobra",
a pojemność: "3400 mAh (typowo)".

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fudal  Witam

Póki  co warto sprawdzić jak będzie ładowanie wyglądało na ładowarce z kablem, na indukcyjnej może nie nadążać z ładowaniem zwłaszcza że nawigacja to bardzo prądożerna funkcja.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Fudal Witam. Jeśli używasz nawigację i ładujesz telefon indukcją to uwierz mi nie jest dobry pomysł dla telefonu, a tym bardziej dla baterii.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_ @Fudal  Zdecydowanie polecamy tutaj ładowarkę samochodową do której wpinamy tylko kabel usb